Ressam Orhan Oruk 22. Sergisini Alsancak Kültür Merkezi'nde Açtı

Sanat ve kültürel olaylara verdiği destekle bilinen Konak Belediye Başkanı Dr

Ressam Orhan Oruk 22. Sergisini Alsancak Kültür Merkezi'nde Açtı
Sanat ve kültürel olaylara verdiği destekle bilinen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan bu kez, Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi'nde Ressam Orhun Oruk'un 'Yaşadıkça Aşk' isimli resim serginin açılış kokteyline katıldı. Çok sayıda davetlinin ve sanatseverin katıldığı sergide Oruk'un 43 yağlıboya eseri beğeniye sunuluyor.
1993 yılında emekli olduktan sonra resme yöneldiğini ve pek çok resim atölyesinde çalışmalara katıldığını belirten Oruk, "Doğayı çok seviyorum. Doğanın soyut yüzünün, renklerin doyumsuz güzelliğinin beni nerelere götüreceğini bilmiyorum. Aşktaki soyut ve gizem benim hayatımdır. Hayal gücümle doğaya sarılıyorum, 'Uzat ellerini beni bilinmeyene götür' diyorum. Yaşamı seviyorum, aşkı hücre hücre yaşamak istiyorum" dedi.
22. sergisini açmanın mutluluğunu ve gururunu yaşayan Orhan Oruk, Türkan Saylan gibi büyük bir değerin adının verildiği kültür merkezinde eserlerinin beğeniye sunulmasının kendisini duygulandırdığını belirterek, "Hakan Başkana öncelikle saygın bir kişiliği unutmayıp, ölümsüzleştirdiği için teşekkür ederim. Ben aşkı hiçbir zaman yüreğimden eksik etmedim. Bendeki aşk ilk önce Atatürk'le başladı" dedi. Atatürk için yazdığı şiirini okuyan ve oldukça duygulanan Oruk, Başkan Tartan'ın kendisine büyük destek olduğunu ve sanatçı duyarlılığı ile olaylara yaklaştığını ifade ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
Konak Belediyesi Dr. Hakan Tartan da sergiyi büyük bir keyifle gezerek, sanatçıyı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Tartan, resimlerde umudu, aşkı, sevgiye koşuşu sezinlediğini söyleyerek, "Bir de bu sevginin, aşkın yanında kaosu, karmaşayı gördüm. Bazı değerleri yitirmemeliyiz. Sevgi hayatımızın içinde var olmalı. Eserlerinizle, varlığınızla büyük renk kattınız. Ellerinize sağlık" dedi. Şiiri de hayatının bir parçası yapan, aşkı yaşamayı seven Ressam Orhan Oruk'un, 'Kartaca'dan Sana Geliyorum' ve 'Sen Eylülsün Şimdi' adlı iki de şiir kitabı bulunuyor. Sanatçı hala Serdar Leblebici resim atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor. Oruk'un Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi'ndeki sergisi 3 Aralık'a kadar gezilebilecek.