Kocaeli itfaiyesi, 21 ilin itfaiyecilerini eğitiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliğinde itfaiye teşkilatlarından gelen personele yönelik eğitim faaliyetlerin

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliğinde itfaiye teşkilatlarından gelen personele yönelik eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Daha önce 17 ilden gelen itfaiye personeline eğitim veren Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi, şimdi de 21 ilden gelen 27 itfaiye erine 3 hafta boyunca teorik ve pratik eğitim verecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi tarafından verilen eğitime Balıkesir, Afyonkarahisar, Aydın, Bitlis, Giresun, Çorum, Hakkâri, Bilecik, Gümüşhane, Ordu, Denizli, Hatay, Muğla, Samsun, Burdur, Antalya, Mardin, Zonguldak, Konya, Tunceli ve Edirne belediyelerinden 27 itfaiyeci katılıyor.

İlk hafta teorik eğitimlerin yapılacağı çalışmada itfaiyecilik mevzuatı, yangın ve yangından koruma, trafik kazalarına müdahale teknikleri, yüksek açı kurtarma, kimyasal yangınlara müdahale teknikleri gibi konularda bilgiler aktarılacak. Teorik eğitimlerin ilk gününde bir açılış konuşması yapan İtfaiye Eğitim Amiri Bülent Buldu, misafir itfaiyecilere hitaben bir konuşma yaptı. Buldu, eğitimlerin faydalı geçmesi temennisinde bulundu. Ardından iş güvenliği uzmanı Yasin Pekeroğlu, genel iş güvenlik ve sağlık kuralları konusundaki ders ile üç haftalık eğitimi başlattı.