Etso Başkanı Aslan Banka Müdürleri İle Bir Araya Geldi

Van'ın Erciş Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Aslan, ilçede hizmet veren bankaların şube müdürleriyle bir araya gelerek üyelerinin dert ve sıkıntılarını bildirdi.

Etso Başkanı Aslan Banka Müdürleri İle Bir Araya Geldi
Haşmet Bedii Kürüm Caddesi üzerinde bulunan Ticaret ve Sanayi Odası binasında gerçekleşen toplantıya ilçede hizmet veren 5 banka şubesi müdürü katıldı. Yaklaşık iki saat devam eden toplantı sonrası açıklamalarda bulunan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Aslan, ilçede ticaret erbaplarının bankalardan kredi alırken karşılaştıkları sorun ve zorluklar konusunda ortak bir çözüm aradıklarını bildirdi. Kredi başvurularında genelde memur kefil istendiğini belirten Aslan, "Vatandaşın koyunu var köyde yaşıyor, kredi alamıyor. Şehir merkezinde de durum aynı. Değerli banka şubesi müdürleriyle bir araya geldik ve sorunlarımızı masaya yatırdık. Birçok sıkıntıyı karşılıklı konuştuk. Makul şartlarda kredi vermelerini kendilerinden talep ettik. Normal prosedür neyse onu yapsınlar. KOSGEB, konut ve bireysel krediler için de konuştuk. Ayrıca perakende, ticari ve kurumsal kredilerden vatandaşlara kolaylık sağlanmalarını istiyoruz" dedi.
Yapılan toplantının kendileri açısından yararlı geçtiğini belirten bankaların şube müdürleri ise, bu tür toplantıların yapılmasını beklediklerini bildirdiler. Bundan sonraki toplantılarını muhasebecilerle yapmak istediklerini belirten banka müdürleri, bilançosu olanlar için Türkiye'nin her yerinde prosedürün aynı olduğunu belirttiler.
Yapılan toplantıya ETSO Meclis Başkanı Muhlis Karaman, ETSO Başkan Yardımcısı Fesih Çakır, yönetim kurul üyeleri de hazır bulundu.