Engelliler Bakırköy'deki özel tesiste rehabilite ediliyor

Bakırköy'deki engelliler, belediyenin yaptırdığı özel tesiste rehabilite ediliyor. Bakırköy Belediyesi Atatürk Spor ve Yaşam Köyü'nde bulunan Engellil

Bakırköy'deki engelliler, belediyenin yaptırdığı özel tesiste rehabilite ediliyor. Bakırköy Belediyesi Atatürk Spor ve Yaşam Köyü'nde bulunan Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nde engelli grupları yüzebiliyor, basket oynayabiliyor, jimnastik yapabiliyor, sesli kütüphanede gazete ve kitap okuyabiliyor ve fizik-tedavi yaptırabiliyor.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, engelsiz yaşam parolasıyla engellilerin hayatını kolaylaştıracak, sosyal yaşamın içine çekebilecek çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Engellilerin yaşamları boyunca çeşitli sıkıntılarla karşılaştıkları ve bu sıkıntılarla birlikte yaşamaya çalıştıklarına değinen Erzen, "Fiziksel kısıtlılıktan dolayı rahatça sokağa çıkamıyorlar, eğitimlerini alamıyorlar, sosyal aktivitelere katılamıyorlar. Biz bunu Bakırköy'de tersine çevirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Engelsiz Bakırköy parolası gereği Bakırköy'de engelsiz parklar, engelli asansörleri, engelli ulaşım araçlarını engelli kardeşlerimizin hizmete sunduk. Fethiye'de yaz kampına, Dikili'de termal kampa gönderdik." açıklamasını yaptı.

İşitme engellilere ücretsiz üniversite ve KPSS hazırlık eğitimi verdiklerini ifade eden Erzen, Bakırköy Belediyesi Atatürk Spor ve Yaşam Köyü'nde hizmete açılan Engelliler Rehabilitasyon Merkezi' çalışmalarına ilişkin şunları söyledi: "Tüm engelli grupları özel sistemli kapalı yüzme havuzunda uzman eğitmenler eşliğinde yüzebiliyorlar, kapalı spor salonunda basketbol oynayıp, fiziksel gelişimlerini sağlamak amacıyla jimnastik yapabiliyorlar, görme engelliler sesli kütüphanesinde günlük gazetelerini, kitaplarını okuyabiliyorlar. Fizik-tedavi merkezinde fizik-tedavilerini yaptırabiliyorlar. Bu tesisimizde soyunma odaları ve tuvaletler bile engelli gruplarının rahatça kullanabileceği şekilde tasarlandı."