Zorunlu bölgede gönüllü melekler

Görev süresi dolduğu halde köyde eğitim veren Aylin Tunçbaş ile köyevini anasınıfı yapan Asuman Kahraman Van'a eğitim taşıyor.

Zorunlu bölgede gönüllü melekler
Zorunlu hizmet süresi bitmesine rağmen Van Çatak Kaçit Kö yü’nden ayrılmayan Balıkesirli Aylin Tunçbaş ile Büyükağaç mezrasındaki köyevini anasınıfına dönüştürerek, köy çocuklarını eğitime kazandıran Çanakkaleli Asuman Kahraman, fedakarlıkları ile köy halkın sevgilisi oldu. İlçeye 15 kilometre uzaklıktaki 80 haneli Kaçit köyünde, 2 derslikli ilköğretim okulunda 4 yıl önce göreve başlayan Balıkesirli Aylin Tunçbaş “Atandığımda ailemle köye geldik. 

Burayı görünce gönül rahatlığı ile beni bırakıp gittler. İlk başladığınızda zor geliyor ama sonra insan gitmek istemiyor’’ diye konuştu.

‘GÖRMEDEN KARAR VERİLEMEZ’

Atlıhan köyü Büyükağaç mezrasında anasınıfı öğretmeni olarak atanan Çanakkaleli Asuman Kahraman ise okulda anasınıfı olmayınca köyevini sınıfa dönüştürdü. Asuman öğretmen ‘’Burası da vatan parçası. Görmeden kimse karar vermesin” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yılmaz Bozdemir, zor şartlarda görev yapan öğretmenlerin defalarca müfettişler tarafından takdir edildiğini belirterek ‘’Öğretmenlerimiz kitaplarda tarif edilen örnek öğretmenler. Kendilerini kutluyorum’’ dedi.

AİLEMİN GÖZÜ ARKADA DEĞİL

2 derslikli ilköğretim okulunda 4 yıl önce göreve başlayan Balıkesirli Aylin Tunçbaş “Atandığımda ailemle geldim. Burayı görünce gönül rahatlığıyla döndüler” dedi.

KÖYEVİ ANASINIFI OLDU


Çanakkaleli Asuman Kahraman, okulda anasınıfı olmayınca tek odalı köyevini kaymakamlık ve milli eğitimin katkılarıyla anasınıfına dönüştürdü. Şimdi köyevinin duvarlarını minik öğrencilerin rengarenk resimleri süslüyor.

‘UMUTLARI BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ’


Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla illerden gelen temsilci öğretmenler ve Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Çubukçu ‘ Ülkemizin en büyük zenginliği olan çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilgi ile zenginleştirerek, bilgiyi hayatın içinde kullanabilecek şekilde yetiştirerek, ülkemizi çağdaş uygarlığa taşıyacağız ve bu ülkenin gençlerine duyduğunuz inancı, güveni ve umudu boşa çıkarmayacağız” dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Çankaya Köşkü’nde öğretmenlere öğle yemeği verdi.

Google, Türkiye sayfasında 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle özel logo kullandı. ‘Doodle’ denilen özel tasarımlı logolar, Google kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından tasarlanıyor.

TEKEL’E DESTEKÇİ ÖĞRETMENE BERAAT

İzmir’in Tire ilçesinde, Tekel işçilerine destek vermek için izinsiz gösteri yaptıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 35 öğretmen, ilk duruşmada beraat etti. Tire Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, mahkeme heyeti, Tekel işçilerine destek vermek amacıyla izinsiz gösteri yaptıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan Eğitim Sen üyesi 35 öğretmenin beraatına karar verdi. Karar salonda bulunan öğretmenler tarafından sevinçle karşılandı.
Kaynak: AA