Yatılı öğrenciler akşam yemeğinden zehirlendi

Bolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde yatılı okuyan öğrenciler akşam yedikleri yemekten zehirlendi. Gruplar halinde hastaneye getirilen öğrenciler tedavi alt

Bolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde yatılı okuyan öğrenciler akşam yedikleri yemekten zehirlendi. Gruplar halinde hastaneye getirilen öğrenciler tedavi altına alındı.

Bolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde yatılı olarak okuyan öğrenciler akşam mönüsünde köfte, pilav, mercimek çorbası ve elma yedi. Gecenin ilerleyen saatlerinde öğrencilerde, mide bulantısı, kusma, karın ağrısı ve ishal rahatsızlıkları baş gösterdi. Rahatsızlanan öğrenciler, İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bolu İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, şu ana kadar 38 öğrencinin hastanede müşahede altına alındığını kaydetti. Koç, "Öğrencilerin yedikleri yemekten dolayı rahatsızlandıkları ihtimali üzerinde duruyoruz. Araştırmalar sürüyor. Öğrencilerde, ishal, bulantı, kusma, karın ağrısı belirtileri var. Bazı öğrencilere serum veriliyor. Öğrencilerin genel durumları iyi." dedi.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer de Güzel Sanatlar Lisesi'nde yatılı olarak okuyan öğrencilerin dün akşam mönüsünde köfte, pilav, mercimek çorbası ve elma bulunduğunu belirterek, "Köfteden zehirlenmiş olma ihtimali üzerinde duruluyor." diye konuştu.

Sezer, aynı yemekten öğretmenlerin de yediğini ancak onlarda bir sıkıntı görülmediğini belirtti. Sezer, 7 öğrencinin dün akşam saatlerinde hastaneye tedavi altına alındığı, bunlardan 3'ünün taburcu olduğunu ifade etti. Sezer, diğer öğrencilerin sabah saatlerinde hastaneye getirildiğini, genel durumlarının iyi olduğunu kaydetti.