Milletvekili Üskül: Medya, şiddeti teşvik edici yayınları kontrol etmeli

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mersin Milletvekili Prof. Dr. M. Zafer Üskül, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Müca

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mersin Milletvekili Prof. Dr. M. Zafer Üskül, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.

Mersin Milletvekili Prof. Dr. M. Zafer Üskül, açıklaasında, "Kadın hakları, evrensel insan haklarının ayrılmaz bir parçasıdır. Fakat ne yazık ki dünyanın birçok ülkesinde ve ülkemizde kadınlar fiziksel, cinsel ve psikolojik açılardan şiddete uğramakta,toplusal yaşamın farklı alanlarında istismara ve ayrımcılığa maruz kalmaktadır." ifadesini kullandı.

Kadına yönelik şiddet, ayrımcılık ve istismarın kadınların insan haklarının korunması ve geliştirilmesinin önündeki en büyük engel olarak durduğuna dikkat çeken Üskül, bu konuda son yıllarda gerek Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü eğitim çalışmaları gerekse Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı açılan kadın konuk evleri ve toplum merkezleri sayesinde önemli gelişmeler kaydedildiğini vurguladı.

Kadın haklarının korunması için birçok yasa değişikliği hayata geçirilerek önemli adımlar atıldığına işaret eden Üskül, Türk Ceza Kanunu, İş Kanunu ve Anayasa'nın bazı maddelerinde kadınlarla ilgili çok sayıda yeni düzenleme çağın gerekleri doğrultusunda, özgürlükçü bir yaklaşımla yürürlüğe geçirildiğini kaydetti.