Büyükşehirde Katı Atık Çalıştayı

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türk-Alman Katı Atık Günleri'nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, katı atıkların berterafı için kurulacak tesislerle ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ciddi kararlar alma arifesinde olduğunu söyledi

Büyükşehirde Katı Atık Çalıştayı
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türk-Alman Katı Atık Günleri'nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, katı atıkların berterafı için kurulacak tesislerle ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ciddi kararlar alma arifesinde olduğunu söyledi.
Ege Bölgesi Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen ve iki gün sürecek, "TAKAG-IV. Alman- Türk Katı Atık Günleri" ne İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Almanya Çevre Bakanlığı Temsilcisi Claus Berges, Türkiye Çevre Bakanlığı Temsilcisi Atık Yönetimi Daire Başkanı A. Mahir Erdem, İzmir Almanya Başkonsolosu Stefan Schneider, Ege Üniverstesi Rektör Yardımcısı Azmi Telefoncu, TAKAG Düzenleme Kurulu 2010 Eş Başkanları Martin Kranert, Prof. Dr. Ertuğrul Erdem ve sektör temsilcileri katıldı.
"AMAZON'DA KESİLEN AĞAÇ BİZİ DE ÜZER"
Türk-Alman Katı Atık Günleri'nin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, bu çalıştayın çok anlamlı günlere denk geldiğini, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katı atıkların bertarafı için kurulacak tesisler için çok ciddi kararlar alma arifesinde olduğunu söyledi. Katı atık berteraf tesisi için geçen Eylül ayında bir heyet oluşturularak Almanya'ya gidildiğini, Dusseldorf, Münster ve Köln'de bu konuda ciddi temaslarda bulunulduğunu hatırlatan Aydoğan, "1992 yılında Türkiye'de ilklerden biri olan Harmandalı Katı Atık ve Tıbbi atık tesislerinin bulunduğu alan bugün dolma noktasına geldi. Yeni çareler arıyoruz. Şu anda elimizde olan 120 hektar bir arazide ilk çalışmalarımızı yapacağız ve birkaç tane daha böyle çalışma yapmak zorundayız" dedi.
Gelinen noktada dünyanın bir numaralı sorununun çevre, çevrenin de bir numaralı sorununun atık olduğunu ifade eden Başkan Vekili Aydoğan; "Bugün Amazon'da bir ağaç kesilirse, bunun Almanya'ya da, Türkiye'ye de bir zararı olduğunu artık herkes biliyor. Dolayısıyla orada kesilen ağaçlar bizi de üzüyor. Küreselleşme en çok çevre hassasiyeti konusunda kendisini gösteriyor" şeklinde konuştu.