Vakfıkebir'de Öğretmenler Günü coşkusu

24 Kasım öğretmenler Günü Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde de törenlerle kutlandı.

Hükumet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunum

24 Kasım öğretmenler Günü Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde de törenlerle kutlandı.

Hükumet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumu ile başlayan kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Fethi Sağlam tebrikleri kabul etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Fethi Sağlam önderliğinde okul müdürleri ve öğretmenler gurup halinde İlçe Kaymakamını makamında ziyaret etti. Vakfıkebir Kaymakam Vekili Alper Faruk Güngör tarafından heyet kabul edildi.

Kabulde İlçe Milli Eğitim Müdürü Fethi Sağlam, "Devleti temsil etmeniz ve ilçemiz başöğretmeni olmanız nedeniyle öğretmen ve okul müdürü arkadaşlarımla beraber ziyaretinize geldik. Bizleri kabul etme nezaketinizde bulunduğunuz için teşekkür ediyor arkadaşlarım adına saygılarımı sunuyorum. Bundan önceki yıllarda olduğu gibi bundan sonraki gelecek yıllarda da sizin önderliğinizde yakmış olduğumuz eğitim meşalesinin ateşini hiçbir zaman söndürtmeyeceğiz. Arkadaşlarım adına size söz veriyorum. Milli Eğitim camiasına vermiş olduğunuz maddi, göstermiş olduğunuz manevi destekten dolayı eğitim çalışanları adına teşekkür ediyorum." dedi.

Vakfıkebir Kaymakamı Alper Faruk Güngör'de kabulde yapmış olduğu konuşmasında, "Ulu Önder Atatürk'ün Millet Mektepleri Baş Öğretmenliğini kabul buyurdukları yıl dönümü olan 24 Kasım'ı uzunca bir süredir Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz. Bu anlamda sizlerin 24 Kasım öğretmenler gününüzü tebrik ediyorum. Öğretmenlik mesleğinin önemini, manevi değerini manevi hazzını en iyi sizler yaşıyorsunuz. Bu görevlere gelmemizde en büyük pay başta ailelerimiz ve sizlere aittir. Eğitim faaliyetlerini önemsiyoruz. Bütün imkanlarımızla emrimizde bulunan kuruluşlarımızla iş birliği halinde sizlere çalışmalarını yerine getirirken yardımcı olmanın gayreti içerisinde olacağız. Bu gün vesilesiyle görev esnasında şehit olan ebediyete intikal edenleri ve geride kalan gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Görevlerine devam edenlere aileleriyle beraber sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum. Emekli olan arkadaşlarımıza da emeklilik hayatlarında uzun ömürler ve başarılar diliyorum." dedi.

"BÜTÜN LİDERLERİN VE DİN ADAMLARININ ÖNE ÇIKAN EN ÖNEMLİ VASFI ÖĞRETMENLİK"

Öte yandan Sabri Bahadır Kültür Merkezi'nde yapılan törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fethi Sağlam tarihe bakıldığında bütün liderlerin ve din adamlarının öne çıkan en önemli vasıflarının başında öğretmenliğin geldiğini söyledi.

Sağlam, şöyle devam etti: "Değerli arkadaşlarım görevinizin zor fakat o kadar da onurlu olduğunu biliyorum. Unutmayın ki modern Türkiye'mizin harcını sizler yoğurmaktasınız. Sizin emeğinizle, alın terinizle, canınızla, kanınızla, ıslanan bu harç bilimin ve Cumhuriyetin aydınlığında geleceğe uzanacak ülkemizin ilerleme hamlesinin itici gücünü oluşturacaktır. Ülkemizin ilerlemesinde eğitim camiası olarak varsın ayaklarımıza dikenler, taşlar batsın. Ulu Önder Atatürk'ün sizlerden istediği fikri hür, vicdanı hür kuşaklar yetiştireceğinize ve karanlıkları aydınlığa çıkaracağınıza yürekten inanıyorum."

Tören öğrenciler tarafından şiirler okunması, adaylığı kaldırılmış öğretmenlerin yemin töreni, emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin verilmesinin ardından halkoyunları gösterisiyle sona erdi.