İzmir Valisi Kıraç: Eğitim faaliyetinin en önemli unsuru öğretmendir

İzmir'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye ve beraberindeki heyetin, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anı

İzmir'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye ve beraberindeki heyetin, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı. Daha sonra Vali Cahit Kıraç'ın katılımıyla Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde devam edildi. Burada konuşan Kıraç, "Eğitim ve bilim faaliyetinin en önemli unsuru öğretmenlerdir." dedi.

Öğrecilerin gösterileri, konuşmalar ve yeni öğretmenlerin yeminiyle devam eden programda Vali Kıraç, dünyada bilimsel ilerlemenin, ekonomik ve sosyal gelişmelerin, siyasal, kültürel, sanatsal oluşumların ve değişimlerin öne çıktığını belirterek, bu çağın şartlarını karşılayabilecek donanımı edinmiş nitelikli insan gücüne sahip ülkelerin, dünyada söz sahibi olduğunu söyledi. Çağın şartlarına ayak uydurabilecek, iyi yetişmiş insan gücüne ve kaliteli eğitime ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Kıraç, "Bu nedenle eğitim, en öncelikli meseledir. Eğitim faaliyetinin en önemli unsuru da öğretmendir. Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmada en özverili çabayı öğretmenler gösteriyor." şeklinde konuştu. Öğretmenlerin birtakım problemlerin olabileceğini fakat eğitime yansıtmamaları gerektiğini vurgulayan Kıraç, "Onların hizmetinin bedelini ölçme kriteri yok. Maddi olarak ne kadar verilirse verilsin yeterli görülemez. Ölçümüz sevgidir. Son yıllarda özlük haklarıyla ilgili iyileştirmeler var, bunları destekliyoruz." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Üye de milletlerin tarihleri incelendiğinde, çağdaş medeniyetlerin bugünkü yerlerinin eğitime verdikleri önemle doğru orantılı olduğunu söyledi. Okul, derslik ve eğitim araçları olmadığı zamanlarda da öğretmenlerin görevini yaptığını, her türlü zorluğu göze alarak yola çıktıklarını kaydetti.

Aday öğretmen Mehmet Ergin Baysal ise öğrencilerin televizyon ve internet sayesinde dünyaya daha açık hale geldiğine dikkati çekti. Daha sonra Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen '"Öğretmen" konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ve emekli öğretmenlere ödülleri verildi, aday öğretmenler yemin etti. Tören, Öğretmen Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehirde görev yapan 34 bin öğretmene şal ve fular hediye etti.