İmo Başkanı Gürpınar'dan Büyükşehir Belediye Başkanına Tepki

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından son yapılan meclis toplantısında yapılan eleştirilere cevap verdi.

İmo Başkanı Gürpınar'dan Büyükşehir Belediye Başkanına Tepki
İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, Değirmen Kafe'de düzenlediği basın toplantısında Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'na cevap verdi. Son düzenlenen meclis toplantısında şahsına yönelik yapılan konuşmanın yakışıksız olduğunu belirten Gürpınar, "Sakarya İnşaat Mühendisleri odası olarak bu zamana kadar görüş belirtmiş olduğumuz konuların tamamı bizim mesleğimizle ilgili olan konulardır. Bu konuların tamamı bizim çalışma alanımızın içinde olan konular olduğu için bizlerde Oda üyelerimizin düşüncelerini aktarmak zorundayız. Biz bilim ve teknik tarafından doğru bildiğimiz görüş ve düşünceleri paylaşıyoruz" dedi.
Büyükşehir Belediye Meclisinin dedikodu alanı olmadığını belirten Gürpınar, "Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun demiş olduğu, 'Kendilerini sivil toplum örgütlerinin başında zannedenler' ifadesinin talihsiz bir ifade olduğunu, biz kendimizi sivil toplum örgütü başında zannetmiyoruz, bizler İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleriyiz. Belediyenin daire başkanı, müdürü yada memuru değiliz" diye konuştu.
Kendisine yönelik yapılan 20 yıldır bitirilemeyen bir kooperatifle ilgilensin önce iddiası ile ilgili de konuşan Gürpınar şunları söyledi; "Ben bu konuda Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar olarak 20 yıldır bitirilemeyen kooperatifin mağdur ortaklarını karşımda görmek istiyorum. Büyükşehir Belediye Başkanından bu hizmeti bekliyorum. Böyle bir kooperatif inşaatının bulunmadığını huzurlarınızda ifade etmek istiyorum. Ben burada şu sorularımın cevaplarını bekliyorum. Meslek odaları ve sivil toplum örgüt başkanları ne zamandan beri yaptıkları özel işlerden dolayı araştırılmaya sorgulanmaya başlandı? Böyle bir araştırma sadece benim için mi yapılıyor, yoksa herkes için mi? Sadece benim için yapıldıysa nedeni nedir?"
Gar meydanı ile ilgili olan süreci de kısaca anlatan Hüsnü Gürpınar, "Gar meydanı ile ilgili olarak yaptığımız, yasal uyarılarımıza olumsuz cevap verildiği için, yapılanların hatalı olduğu gerekçesi ile konuyu yargıya intikal ettirdik. Eğer yapılanlar yasa ve yönetmeliklere uygun ise, rahatsız olmalarına, endişe duymalarına, telaşlanmalarına gerek yoktur. Bizim isteğimiz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanından 26 Kasım tarihinde yapılacak meclis toplantısında istedikleri, arzu ettikleri meslek odası ve sivil toplum örgütü başkan tipini tarif etsinler, tanımlasınlar. Bizde bundan sonra o tanıma göre hareket edelim, çalışalım, hata yapmayalım" dedi.