Kılıç'tan 'Öğretmenler Günü' Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet ile birlikte inşa edilen yeni Türkiye'nin ve Türkiye Cumhuriyeti'ni çağlar ötesine taşıyacak yüksek iradenin gerçek sahibi öğretmenlerdir" dedi

Kılıç'tan 'Öğretmenler Günü' Açıklaması
AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet ile birlikte inşa edilen yeni Türkiye'nin ve Türkiye Cumhuriyeti'ni çağlar ötesine taşıyacak yüksek iradenin gerçek sahibi öğretmenlerdir" dedi.
Suat Kılıç, "24 Kasım Öğretmenler Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kılıç, mesajında şunları dile getirdi: "Türkiye'nin aydınlık ufuklara, Türk milletinin parlak ve güçlü yarınlara hazırlanmasında en büyük katkı ve emeğin sahibi olan öğretmenlerimize şükran hislerimizin derinleştiği bir günü daha birlikte yaşıyor ve paylaşıyoruz. Ailelerinden ayrılarak öğretmenlerin sevgi ve şefkatine doğru yol alan yavrularımız bu eşsiz mesleğin alçak gönüllü ve fedakar mensupları sayesinde hayata hazırlanmakta, ayakları üzerinde durmayı başarmaktadır.
Cumhuriyet ile birlikte inşa edilen yeni Türkiye'nin ve Türkiye Cumhuriyeti'ni çağlar ötesine taşıyacak yüksek iradenin gerçek sahibi öğretmenlerdir. Bu mesleğin ne kadar önemli ve ne kadar yüksek bir görev olduğu, sorumluluğunun da ne ölçüde derin ve ağır bir sorumluluk olduğu tarihimizin her karesinden alınacak kesitlerde mevcuttur.
Cumhuriyet'in en kuvvetli güvencesi olan yeni nesiller öğretmenlerin elinde şekillenecek ve bilgiyle derinleşecektir. O nesiller bizi muasır medeniyet seviyesine, hatta ötesine taşıyacaktır. İdeallerinin peşinden giden öğretmenler; vatana ve millete dair düşünceleri olan, medeniyet ve kültür birikimimize yönelik hassasiyetleri bulunan, değerler sistemimizi bir bütün halinde baş tacı yapan, ailesine ve çevresine saygılı, vatanına, milletine ve bayrağına bağlı, geçici heveslerin değil kuvvetli hedeflerin peşinden giden idealist bir gençliğin tohumlarını yeşertecektir."