Gurbetçi hacılar Mekke'de istişare toplantısı yaptı

Bu yıl hac vazifesi için kutsal topraklara Almanya'dan 5 bin Müslüman götüren Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) istişare toplantısını Mekke'de

Bu yıl hac vazifesi için kutsal topraklara Almanya'dan 5 bin Müslüman götüren Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) istişare toplantısını Mekke'deki Ankara Plaza hotelinde yaptı. DİTİB Hac Müdürü Ali Özdemir Başkanlığında yapılan toplantıya DİTİB Merkez görevlileri katıldı.

Almanya'dan gelen hacılara 16 kişilik bir ekiple hizmet verdiklerini belirten Özdemir, "Almanya'dan kutsal topraklara getirdiğimiz Türk ve Alman hacıların bütün ihtiyaçlarını göz önüne alarak yaptığımız organizasyonun değerlendirilmesini Mekke'de yaptık. Şu ana kadar olumsuz hiçbir konu yaşanmadı. Almanya'dan 2 hacımız Mekke'de Hakkın rahmetine kavuştu. DİTİB olarak Haç organizasyonunda Mekke ve Medine'de Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuna iltihak olmamıza rağmen işlerin teknik kısmını ve vereceğimiz hizmetleri Almanya'dan gelen 16 kişilik ekiple geceli gündüzlü olarak belirli bir plan çerçevesinde yürütüyoruz." açıklamasını yaptı.

DİTİB Hac istişare toplantısında, Hac Müdürü Özdemir, görevlileri tek tek dinleyerek, Mekke'den Medine'ye intikallerin ve Medine'deki hizmetlerin plan ve programını tekrar gözden geçirdi. DİTİB'in Almanya'dan yaptığı Hac organizasyonunda 20 yıldır görev aldığını belirten Özdemir, bu yılki haccın çok verimli ve manevi bir atmosferde geçtiğini belirtti.

İstişare toplantısında konuşma yapan Hamburg Din Hizmetleri Ataşesi Doc.Dr.Ömer Yılmaz, Hacılara otellerde yapılan irşad programlarının çok faydalı olduğunu ve hacıların sorularına cevaplar verildiği için ibadetlerini tam manasıyla yerine getirdiklerini belirtti. Düsseldorf Din Hizmetleri Ataşesi Dr. İlahmi Ayrancı da DİTİB personelinin büyük bir özveri içinde arı gibi çalıştıklarından belirterek, DİTİB Hac Müdürü Ali Özdemir ve ekibine teşekkür etti.

Almanya DİTİB Hac Müdürü Ali Özdemir kutsal topraklarda her yıl Mekke ve Medine olmak üzere iki defa istişare toplantısını yaptıklarını ve Medine toplantısını da gelecek hafta yapacaklarını belirtti.