Tarihi Kervansaray'da Turistler İçin Sema Gösterisi

Anadolu'daki en önemli Selçuklu Kervansaraylarından biri olarak da değerlendirilen Ürgüp ilçesindeki Saruhan Kervansaray'da düzenlenen sema gösterisi yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor

Tarihi Kervansaray'da Turistler İçin Sema Gösterisi
Anadolu'daki en önemli Selçuklu Kervansaraylarından biri olarak da değerlendirilen Ürgüp ilçesindeki Saruhan Kervansaray'da düzenlenen sema gösterisi yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.
Saruhan Kervansarayı işletmecisi Mustafa Kılıç,1249 yılında Selçuklu Sultanlarından 2. İzzettin Keykavus tarafından yaptırılan ve 1991 yılı sonunda tamamlanan restore çalışmalarının ardından han ve kervansarayların turizm amaçlı hizmet sunabilmelerine imkan sağlanması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edilen kervansaraylardan biri olan Saruhan Kervansaray'da, 8 yıldan beri, mistik atmosferinde sema ayinlerinin düzenlendiğini söyledi.
Kılıç, özel mekan özel hizmet anlayışı ve sorumluluğu içinde, kültür ve toplantı merkezi olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde özel tesis statüsünde işletilen Saruhan Kervansaray'ının tarihi İpek Yolu özelliğindeki yapılanmasına da uygun bir konum içerisinde turizmde etkin bir tanıtım üstlendiğini söyledi.
Saruhan Kervansaray'ının kış döneminde kullanılan kapalı alanında her gün iki seans halinde yerli ve yabancı konuklar için sema gösterisi düzenlendiğini ifade eden Kılıç, Sema'nın tüm birikim ve değerlerine uygun bir tarzda göstermelikten uzak ,hedefine uygun bir şekilde sunulduğunu belirtti.
Kılıç, "8 yıldan beri konuklarımıza Hz.Mevlana'nın temel öğretilerini esas alan Sema'yı, mistik atmosferine uygun bir şekilde Kapadokya bölgesini ziyaret eden yerli ve yabancı konuklara izlettiriyoruz.Onlar, her yönü ile Selçuklu sanatının yaşatıldığı böyle bir mekanda gönüllerince Sema gösterisi izlemenin de zevkine varıyorlar.50 dakikalık bir süreyi kapsayan sema gösterisinin ardından konuklara şerbet ikramı ile etkinlik sona eriyor."dedi.
Saruhan Kervansaray işletmecisi Mustafa Kılıç, semanın etkin bir tanıtımı için de önemli bir çalışmanın sunulduğu etkinliğe özellikle ABD, İtalya, Fransa, Almanya, Fransa ve Japonya'dan gelen turistlerin büyük ilgi gösterdiklerini kaydetti.