Kahramanmaraşlı öğrencilerin demokrasi sınavı

TBMM Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında gerçekleştirilen protokolle hayata geçirilen Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamın

TBMM Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında gerçekleştirilen protokolle hayata geçirilen Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında Kahramanmaraş merkez ilçe temsilcileri seçimi yapıldı.

Seçim, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Seçim öncesinde açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdür Vekili Ramazan Avcı, proje hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Demokrasinin bir fazilet rejimi olduğunu söyleyen Avcı, bunun ancak eğitim süreci içinde öğrenilebileceğini ifade etti. Daha sonra, merkez ilçe temsilciliği için aday olan öğrenciler, 5'er dakikalık konuşma yaparak, arkadaşlarından oy istedi. Konuşmalardan sonra, 15 dakikalık kulis ortamının sağlanmasının ardından da kapalı zarfla gizli oylamaya geçildi. Oylama sonucunda İbrahim Çalık Lisesi'nden Necmettin Tekeler 61, Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi'nden Mustafa Veysel Keskin 25, Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Hatice Gökçeli 13, Süleyman Demirel Fen Lisesi'nden Yaşar Bardak 8, Karacasu Çok Programlı Lisesi'nden de Melek Özdemir 4 oy aldı.

10 ilçeden toplam 50 temsilcinin oluşturacağı İl Öğrenci Meclisi'ndeki başkanlık seçimleri de 2 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek.