KOSGEB Müdürü Ulusoy: 3 milyarlık destek esnafa büyük katkı sağlayacak

Adıyaman KOSGEB Müdürü Cihat Ulusoy, yapılan 3 milyarlık desteğin esnafa büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Adıyaman Sanayici ve Genç İş Adamları

Adıyaman KOSGEB Müdürü Cihat Ulusoy, yapılan 3 milyarlık desteğin esnafa büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Adıyaman Sanayici ve Genç İş Adamları Derneği(ASGİAD)'ni ziyaret eden Ulusoy, yeni açıklanan destekler hakkında bilgi verdi. Açıklanan desteklemenin esnafın beklentilerini karşılayacağını ifade eden Ulusoy, "Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Ölçek Endeksli Büyüme Kredisi Destek Programı ile İhracat Kredisi Destek Programları'ndan yararlanmaları için toplamda 3 milyar TL'lik fonu, dünya ile ülkemizi de etkileyen krizin ardından hızla büyüyen esnaf-sanatkarlar ve KOBİ'lerimizin talep ve beklentilerinin karşılanması amacıyla KOSGEB veri tabanına kaydı onaylı işletmelere uygun koşullarda finansal destek sağlayacaktır." dedi.

İşletmelerin etkinliğinin artırılmasında desteklemenin çok önemli olduğuna dikkat çeken Ulusoy, Adıyaman'ın ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük ve orta ölçekli işletmelerin pay ve etkinliğinin artırılmasında Ölçek Endeksli Büyüme Kredisinin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Açıklanan kredilerin içeriği hakkında bilgi veren Ulusoy, şöyle konuştu: "Krediler, işletmelerin daha iyi şartlarda devam ettirilmesi, üretim maliyetlerindeki finansman yüklerinin azaltılması, üretim ve istihdama katkı sağlaması amacıyla verilecek. Ölçek Endeksli Büyüme Kredisi Destek Programı'nda Mikro Ölçekli İşletme için (1-9 kişi çalışan veya yıllık cirosu 1.000.000.-TL.'yi aşmayan) 30.000.-TL, Küçük Ölçekli İşletme için (10-49 kişi çalışan veya yıllık cirosu 1.000.000.-TL ile 5.000.000.-TL arasında olan) 50.000.-TL, Orta Ölçekli İşletme için (50-249 kişi çalışan veya yıllık cirosu 5.000.000.-TL ile 25.000.000.-TL arasında olan) 80.000.-TL tutarındaki krediler anlaşma yapılan bankalardan sağlanacak. Bu krediler, anlaşma yapılan bankaların şubelerinden herhangi birine başvuru yaparak işletme başına oluşan kredi faiz desteğinin faiz/kar payının yüzde 75'i KOSGEB İdaresi Başkanlığı tarafından, yüzde 25'i ise işletme tarafından karşılanacak. Ancak işletme sahibinin kadın girişimci olması halinde kredi üst limitleri 10.000.-TL artırılabilecek. Bu kredilerden faydalanmak isteyen KOBİ ve esnafımız, KOSGEB İdaresi Başkanlığı'nın veri tabanına kayıtlı olması, KOSGEB İdaresi Başkanlığına verilecek güncel KOBİ Beyannamesi'nin onaylanmış olması gerekmektedir."

Ulusoy, kredi destek başvurularının 23 Kasım Salı günü mesai saati itibariyle başlayacağını, başvuruları bankanın kabul ya da reddetme yetkisi olduğunu, bu konuda KOSGEB'in yaptırımı bulunmadığını sözlerine ekledi.

Cihat Ulusoy'un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren ASGİAD Başkanı Mehmet Fatih Bilgiç, "Bu bilgileri üyelerimizle yapacağımız programlarla paylaşacağız. Tabii ki ekonomide ki hareketliliğe açıklanan bu destekler önemli katkı sağlayacaktır. Adıyaman'daki işletmeler bu kredileri iyi değerlendirmeleri lazım." ifadelerini kullandı.