'Halka Arz Seferberliği Bursa Zirvesi' başlıyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kur

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) işbirliğiyle 'Halka Arz Seferberliği Bursa Zirvesi' başlıyor.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda 23 Kasım Salı günü yapılacak 'Halka Arz Seferberliği Bursa Zirvesi' yoğun bir katılımla gerçekleştirilecek. 1,5 gün sürecek zirve, BTSO'ya kayıtlı şirketlerin üst düzey yöneticilerini halka arz sürecinin tüm aşamalarında görev alan uzmanlar ve kurumlarla bir araya getirecek. Zirveye BTSO'ya kayıtlı şirketlerin yanı sıra aracı kuruluşlar, bağımsız denetim şirketleri, özel sermaye fonları, kurumsal yatırımcılar, danışman şirketler, hukuk firmaları gibi halka arz sürecinde yer alan kurum ve kuruluşlar davet edildi.

Katılımcılar, zirve kapsamında gerçekleştirilecek oturumlarda, özellikle aile şirketlerinde halka arzın önemi ve halka arz sürecine ilişkin yol haritası konusunda bilgilendirilecek. Aynı zamanda aracı kuruluşlar, bağımsız denetim şirketleri, hukuk firmaları, kurumsal yatırımcılar ve sektörel derneklerin açacakları tanıtım standlarında, yetkililerle birebir görüşme fırsatına sahip olacak.

SPK - TOBB - İMKB - TSPAKB arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, şirketleri halka arz yoluyla fon temini ve finansman sağlamaları konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek üzere, 2010 yılında Halka Arz Seferberliği İstanbul Zirvesi ile Konya, Düzce, Samsun ve Kocaeli'deki tanıtım toplantılarının ardından düzenlenecek zirvenin yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

Ayrıca açılış konuşmaları İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanı Hüseyin Erkan ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Celal Sönmez tarafından yapılacak zirveye, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise telekonferans yöntemi ile katılacak.