Suriye'den Geri Dönüşler Başladı

Sınır ötesi bayramlaşma uygulamasında Kurban Bayramının 2.günü Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinden, Suriye'ye giden Türk vatandaşları yurda dönmeye başladı.

Ceylanpınar Kaymakamlığından edinilen bilgiye göre idari mektupla Suriye'ye deki yakınlarını evlerinde ziyaret etmek için müracaat eden 4 bin 164 kişiden 3 bin 994 kişi 17 ve 18 Kasım'da Ceylanpınar Kara Hudut Kapısından Suriye'nin Haseki iline bağlı Resulayn ilçesine geçiş yaptı. 48 saatlerini yakınlarının yanında geçiren Türk vatandaşları öğleden sonra itibariyle geri dönmeye başladı. Akçakale'den geçici görev ile gelen 4 Gümrük memuru tarafından gümrük mevzuatları çerçevesinde aramaları yapılan
vatandaşlar 2 Polis arama noktasında kontrol edildikten sonra geçiş yaptılar. Gelen vatandaşların yanlarında belirlenen kişi başına miktar olan 5 Kg. çay ve çok sayıda hediyelik eşya getirdikleri gözlendi.
Zaman zaman Suriye kontrol noktasında yığılmalardan dolayı zorluk yaşayan vatandaşlar Türkiye tarafında uygulanan barkot sistemi sayesinde aramaları yapıldıktan sonra kısa sürede geçişleri tamamlandı. Ceylanpınar Kaymakamlığından alınan bilgiye göre, geçişlerin ilk günü olan Kurban Bayramının 2. günü Bin 785 kişinin geçiş yaptığı, bu kişilerin 48 saatlerini doldurdukları için tamamının dönüş yapmalarının beklendiği belirtildi.
Kalan 2 bin 209 kişinin ise 20 Kasım'dan itibaren dönüş yapması bekleniyor.