Muhtarlar Birliği'ne Tartan Desteği

İzmir Muhtarlar Birliği Derneği Başkanlığına seçilen Mithatpaşa Mahallesi Muhtarı Hasan Baykal ve Yönetim Kurulu Üyeleri Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ı makamında ziyaret ederek, muhtarlar arasında iş ve güç birliğinin sağlanması için destek istedi

Muhtarlar Birliği'ne Tartan Desteği
İzmir Muhtarlar Birliği Derneği Başkanlığına seçilen Mithatpaşa Mahallesi Muhtarı Hasan Baykal ve Yönetim Kurulu Üyeleri Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ı makamında ziyaret ederek, muhtarlar arasında iş ve güç birliğinin sağlanması için destek istedi.
İzmir'deki muhtarlar arasında yaşanan kopukluğun ve bölünmüşlüğün ortadan kaldırılması için Muhtarlar Birliği Derneği'nin kuruluşunu gerçekleştirdiklerini hatırlatan Hasan Baykal, nisan ayından bu yana derneğe 104 muhtarın üye olduğunu söyledi. Üye yazım çalışmalarının İzmir metrepolunde yer alan 30 ilçede sürdürüldüğüne değinen Baykal, hedeflerinin tüm muhtarları bir çatı atında birleştirmek olduğunu ifade etti. Ramazan Bayramının ardından dört ayrı muhtarlar birliği yönetimi ile bir araya geleceklerini ve Ankara'da Muhtarlar Birliği Federasyonu'nun kuruluş çalışmalarını başlatacaklarını hatırlatan Baykal,"2011 genel seçimlerinden önce federasyonu hayata geçirmek ve bir yıl içinde de muhtarlıklarımızla ilgili özlük haklarımızın verilmesi için çalışmalar yapacağız. Yardımlaşma sandığı kurmak, dergi çıkartmak, web sitesi hazırlamak ve internet üzerinden muhtarların haberleşmesini sağlamak ilk sıradaki hedeflerimiz arasında yer alıyor" dedi. Dernek binaları bulunmadığı için sağlıklı bir çalışma yürütemediklerinden yakınan Baykal, Başkan Tartan'dan bu konuda destek istedi. Göreve geldiği tarihten bugüne kadar muhtarlar ile sıkı bir işbirliği yürüttüğüne değinen Tartan, muhtarların öncelikli talepleri arasında yer alan çalışma ofisi ihtiyaçlarının karşılandığını, ayrıca ihtiyaçlı muhtarlara bilgisayar ve su sebili yardımı yapıldığını hatırlattı. Tartan şöyle devam etti: "Mahalle muhtarlıklarında görev alan ve seçimle işbaşına gelen ihtiyar heyetiyle, muhtarları birlikte etkin kılmak için çalışıyoruz. Dernekleşmeniz büyük bir adım. Ben de her zaman ihtiyaçlarınıza olanaklarım ölçüsünde katkı koymaya çalışıyorum. Dernek binası arayışını birlikte sürdürürüz. Ayrıca dernek kendi ayakları üstünde durana kadar da Belediye olarak destek veririz, maddi ve manevi her türlü koşulda yanınızdayım"