KOBİDER: Tarihi eserlerimize yatırım yapanlar takdir edilmeli

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, son yıllarda cami, türbe, medrese ve sarnıç gibi tarihi eserlere yöne

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, son yıllarda cami, türbe, medrese ve sarnıç gibi tarihi eserlere yönelik başlatılan restorasyon çalışmalarının takdire şayan olduğunu belirtti.

Tadilatların Cumhuriyet tarihinde bir ilk olarak nitelendirilebileceğinin altını çizen Özgenç, bu çalışmalar sayesinde kültür mirasımızın yok olmaktan kurtulup orijinal hale getirildiğini dile getirdi.

Başkan Özgenç, bu çalışmalardan dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve iktidarın halkın takdirini topladığını ve hayır dualarını aldığını dile getirdi.

KOBİDER Başkanı Nihat Özgenç, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada son yıllarda tarihi eserlere dönük yapılan restorasyon çalışmalarının takdire değer olduğunu vurguladı. Bu çalışmalardan dolayı Başbakan Erdoğan'ın ve AK Parti iktidarının halk nezdinde takdir topladığını ve halkın hayır dualarını aldıklarının ifade etti.

Nihat Özgenç, "Şanlı ecdadın eserlerini baştan aşağı onarımdan geçirerek yeniden hizmete açılmasını ve bunların geleceğe taşınması yönün de gösterilen gayretlerin haklı gururunu yaşayan yetkileri bizler de tebriklerimizi sunuyoruz. AK Parti iktidarının ecdad yadigârları vakıf eserlerine, karşı hassasiyet göstererek ahde vefa gereği onları geleceğe taşımak konusunda yaptığı gayretli çalışmalar inkâr edilemeyecek bir gerçektir." dedi.

KOBİDER olarak temel ilkelerinin doğru yapılanı övmek, yanlış yapılanı da yermek olduğuna vurgu yapan Başkan Özgenç, bu hizmeti yapan her kesime takdirlerini sunacaklarını aktardı.