Manisa İl Genel Meclisi Komisyon Seçimleri

Manisa İl Genel Meclisi 2011 yılı bütçe görüşmeleri İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız başkanlığında devam ediyor.

Bütçe görüşmelerinin ikinci gününde kurulması zorunlu olan komisyonların seçimleri gerçekleştirildi. Plan Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu seçimleri gerçekleştirildi. Siyasi partilerin grup başkan vekilleri tarafından komisyonlara şu isimler sunuldu: Plan Bütçe Komisyonu; Dursun Ali Yıldız, Fedai Kozan, Ali Sezer, Kefaettin Öz (AK Parti), Tahsin Okumuş, Kamil Kolburan (MHP), Mustafa Hoşafçı (CHP). İmar ve Bayındırlık Komisyonu; İbrahim Onaylı, Güzide İçen Kasap, Süleyman Şahin, Abdurrahman Yağcı (AK Parti), Hüseyin Bayrak, Mesut Kesici (MHP), Orhan Aslan (CHP). Çevre ve Sağlık Komisyonu; İbrahim Demiraslan, Hakkı Argun, Mehmet Kafalı (AK Parti), İlhami Dinçer (MHP), İbrahim Ata (CHP). Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmet Komisyonu; İbrahim Dinçer, Selami Kemer, İlhan Türe (AK Parti), Haluk Turgut (MHP), İsmail Yıldırım (CHP).
AK Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Onaylı, MHP Grup Başkan Vekili Sevil Şekercioğlu ve CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Hoşafçı tarafından sunulun komisyon üyeleri, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız tarafından oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Bir yıl boyunca görev yapacak olan ilgili komisyonlar, zorunlu olan komisyonların seçimim tamamlanmasının ardından ertesi günü yapılacak olan toplantıda ise 8 adet ihtiyari komisyon seçimleri gerçekleştirilecek. 2011 yılında görev yapacak olan 4 adet zorunlu ve 8 adet ihtiyari komisyonların üyeleri bir yıl boyunca görev yapacak.