Maksifed İle Bulgaristan Arasında İş Birliği Protokolü

Türk - Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası (TBTSO) ile Marmara ve Kuzey Anadolu Sanayici İşadamları Dernekleri Federasyonu (MAKSİFED) arasında karşılıklı iş birliği protokolü imzalandı.

Maksifed İle Bulgaristan Arasında İş Birliği Protokolü
Türk ve Bulgar iş adamları arasında yapılan ikili iş görüşmelerinin akabinde Silivri'de gerçekleştirilen anlaşmaya MAKSİFED Başkanı Günal Baylan ve TBTSO Başkanı Zeki Bayram tarafından imza atıldı. Silivrisiad'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Maksifed, Trakyasiad, Çorlusiad, Lüsiad, Edsiad, Tüsiad, Busiad ve Silivri Kadın Girişimciler Derneği Başkanları, temsilcileri ve çok sayıda SİAD üyesi katıldığı iş birliği anlaşmasına Bulgar heyetinden TBTSO Başkanı Zeki Bayram ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Dünya Emlakçılar Birliği Bulgaristan Genel Başkanı Antonia Wırt katıldı.
İşb irliği anlaşmasıyla komşu iki ülkenin dostluk ve ticaretini geliştirmek adına önemli bir adım atıldığını belirten Maksifed Başkanı Günal Baylan, iki ülke arasında komşuluk münasebetiyle pekişen köklü ve kuvvetli bağların bulunduğuna dikkat çekti. Baylan, "İnsani ve kültürel yakınlığımız ilişkilerimize ayrı bir anlam katmaktadır. Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ilişkilerin gelişmesinde Türk asıllı Bulgaristan vatandaşlarının oynadığı rol çok önemlidir. Birbirlerine bu kadar yakın olan iki ülke insanlarının birliktelik yapmalarından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz" ifadesini kullandı.
SINIRIN BİR ADIM ÖTESİ KOMİSYONU
İmzalanan anlaşmanın, yurt dışı pazarlara açılmak isteyen Kobi'lere destek vermek maksadıyla 2009 yılında kurulan "Sınırın Bir Adım Ötesi Komisyonu"nun bir eseri olduğunu anlatan Baylan, komisyonun 30 Haziran - 2 Temmuz tarihlerinde Bulgaristan'a iş geliştirme gezisi düzenlediğini hatırlattı. Türkiye ve Bulgaristan arasındaki iş birliği sayesinde oluşan fırsatlardan yararlanılması gerektiğini ifade eden Maksifed Başkanı Günal Baylan,
"Kurumlar olarak ülkelerimizin işbirliğinden dolayı bizlere sunduğu fırsatlardan faydalanmalıyız. Edirne, Kırklareli, Burgaz, Yanbolu, Hasköy illerini kapsayan AB- Bulgaristan-Türkiye devlet bütçelerinden gelen eş finansman ile oluşan fona proje yaparak işbirliğimizi ve üyelerimizi destekleyebiliriz. Yine Bulgaristan Bilimler Akademisi ile Tübitak'ın iş birliği yaparak fonladığı bilim ve iş insanlarımızın birlikte bölgenin kalkınması için yapacakları ortak proje oluşmasına destek verebiliriz. Elbette ki işadamları olarak bazı sıkıntılarla karşılaşacağız. Sıkıntı ve dileklerimizi hükümetlerimize iletmek bizim görevimizi" diye konuştu.