Bbp Genel Başkanı Topçu, Bayram Namazını Tacettin Dergahında Kıldı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, bayram namazını, merhum genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun mezarının bulunduğu Tacettin Dergahı'nda kıldı.

BBP lideri Topçu, bayram namazını kılmasının ardından Tacettin Dergahı'nda vatandaşlarla bayramlaştı. Topçu, daha sonra BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun mezarını ziyaret etti.
Basın mensuplarına bir açıklama yapan Topçu, Türk milletinin ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutlayarak bayramların birlik, barış ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini ifade etti.
''Allah siyasilerimize bayramların ruhuna göre hareket etmeyi nasip etsin. Şu usul ve üslupsuzluk, bayram münasebetiyle ortadan kalksın'' temennisinde bulunan Topçu, sel felaketinin ardından Pakistan'a yardım faaliyetleri kapsamında 5 köy yapmaya karar verdiklerini söyledi. Topçu, yaptırılan evlerin anahtar teslimini yapmak üzere bugün 9 kişilik bir heyetle Pakistan'a hareket edeceklerini bildirdi.
Pakistan'da afetin yaralarının henüz sarılmadığını söyleyen Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Pakistan'da Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti, Türk Kızılayı, Diyanet İşleri ve diğer sivil yardım kuruluşları çok muazzam çalışmalar yapıyor ama yeterli değil. Batı, burada da çifte standart uyguladı ve El-Kaide, Taliban gerekçesiyle yardımlarda yeterince insani davranmadı. Neticede iş başa düşüyor demektir bu. Camiamız, Pakistan için ciddi bir kampanya başlatmıştı. Avrupa Türk Birliğimizin 70 bin avroya
yakın bir katkıda bulunması, Yazıcıoğlu'nun eşi hanımefendinin başkanlığında kurulan komisyonda 40 bin TL'nin toplanması, bir ay gibi kısa sürede bizim Pakistan'da Muhsin Yazıcıoğlu köyünün anahtar teslimini yapma noktasına gelmemize vesile oldu.''
Topçu, başlattıkları 5 TL'lik mesaj gönderme kampanyasına katılanların sayısının da 20 bine ulaştığını belirterek, bunun 100 bine ulaşması halinde her biri 5500 dolar olan evlerden daha fazla sayıda yapılabileceğini söyledi.
Muhsin Yazıcıoğlu Köyü'nün yanı sıra Aliya İzzetbegoviç, Mehmet Akif Ersoy, Şeyh Şamil ve Ahmet Yesevi'nin adını verecekleri 4 köyün daha temelini atacaklarını belirten Topçu, hazineden yardım alan siyasi partilerin yetkililerinin de Pakistan'a yardım etmelerini istedi.
Topçu, ''Bir garip Büyük Birlik Partisi bunu kendi camiasının, iyi insanların 5'er liralık katkılarıyla beceriyorsa, diğer partilerimiz bunun daha ötesine geçebilirler'' dedi.