Kırıkkale'de Şehit Aileleri Şehitliğe Akın Etti

Kurban Bayramı arifesi Kırıkkale Şehitliği şehit yakınlarıyla doldu taştı.

Şehitlik ziyaretinde sevinç ve hüzün bir aradaydı. Şehit annesi Ayşe Özayar, oğlunun mezarı başında "Yüreğim yanıyor" diye gözyaşı dökerken, Yağmur isimli bir şehit kızı ise tüm şehit mezarlarına papatya bıraktı.
1995 yılında Hakkari'de teröristlerin hain saldırısında oğlu şehit düşen anne Ayşe Özayar, "Söyleyecek başka bir şey yok" dedi. Gözyaşlarına hakim olamayan acılı anne, daha sonra oğlunun kabri başında dua etti.
1994 yılında ağabeyi Serhat Gençer'i vatan uğruna şehit verdiğini dile getiren Soner Gençer ise, arefe günleri acılarının iki katına çıktığını dile getirerek tüm şehit yakınlarına sabır diledi.
Şehit kardeşinin mezarı başına gelerek dua eden Ömer Şahin isimli vatandaş ise kardeşi Bedri Şahin ile Murat Çetin'in yıllardır aynı kaderi paylaştığını söyledi.
Şahin, "Kardeşim Bedri Şahin ile Murat Çetin çocukluk yıllarından arkadaşlar. Aynı lisede okudular aynı sıraları paylaştılar. Askerlikte aynı birlikte görev yaptılar. Aynı mevzide saldırıya uğrayan Bedri ve Murat, yine aynı kaderi paylaşarak şehit düştüler. Şimdi mezarları bile yan yana" diye konuştu.
Babasının mezarına, "seni çok seviyorum, seni çok özledim" yazılarını yazdıran Yağmur isimli bir şehit kızı gözyaşları arasında, yanında getirdiği papatyaları tüm şehit mezarlarına tek tek bıraktı.