Hindistan'da bina çöktü: 32 ölü 50 yaralı

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de 5 katlı bir binanın çökmesi sonucu en az 32 kişi hayatını kaybederken 50 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Hindistan'da bina çöktü: 32 ölü 50 yaralı
Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki Laxmi Nagar bölgesinde akşam saatlerine 5 katlı bir binada çökme meydana geldi. İlk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı ve onlarca kişinin de göçük altında kaldı. Delhi Sağlık Bakanı Kiran Walia yaptığı açıklamada, 'Edindiğimiz bilgilere göre 32 kişi hayatını kaybetti. Yaşamını yitirenlerin çoğunu bu binada yaşayan işçiler oluşturuyor' dedi.

Olaydan hemen sonra çöken binanın enkazına ulaşan kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ederken, henüz enkaz altında kalanların akıbetinin bilinmemesinden ve hastanedeki durumu kritik yaralılardan dolayı ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Yetkililer enkaz altında 40 ila 70 kişinin bulunabileceğini söylerken görgü şahitleri ise enkaz altından bağırışların duyulduğunu ifade etti. Karanlık havaya ve yağış altında kurtarma çalışmaları devam ederken, vatandaşlar da elleriyle taşıyabildikleri beton blokları kaldırarak çalışmalara yardımcı oluyor.

Binanın neden çöktüğü henüz bilinmezken ülkede yaşanan son sellerin binanın temelini zayıflatmış olabileceği gelen bilgiler arasında. Delhi Maliye Bakanı AK Walia, ' Öyle görülüyor ki binanın temeli suyla dolmuş ve bu da binanın çökmesine neden olmuş'dedi. Diğer yetkililer ise binanın standartlarının altında inşa edildiğini ifade ederek bunun bir trajedi olduğunu belirtiyor. Delhi Başbakanı ise olayla ilgili soruşturma başlatılması talimatını verdi.