Nevşehir İl Müftü Vekili Ali Gülden'den Kurban Bayramı Mesajı

Nevşehir İl Müftü Vekili Ali Gülden, yayınladığı Kurban Bayramı mesajında tüm Müslümanların bayramını tebrik ederek, "Bayramda hem sevineceğiz, hem başkalarını sevindireceğiz" dedi.

İl Müftü Vekili Ali Gülden, bayramların, hayatın ferdileştiği ve maddileştiği, dolayısıyla kardeşlik ve yardımlaşmanın unutulmaya yüz tuttuğu günümüzde, insani değerlerin yeniden kazanılmasına, toplumda barış ve huzur ortamının yaygınlaşmasına vesile olan müstesna zaman dilimleri olduğunu söyledi.
Kurban ibadetinin insanın Allah'a yakın olmasına sebep olurduğu gibi, aynı zamanda sosyal dayanışmayı da güçlendirdiğini belirten Gülden, "Kurban ibadeti paylaşmayı, yoksullara yardım elimizi uzatmayı ve bütün insanları sevgi ile bağrımıza basmayı bizlere öğretmektedir. Bayramları iyilik, güzellik ve ibadetlerin bitiş noktası değil, aksine tüm güzel hasletlerin başlangıcı yapalım. Bayramlar, bu anlamda hayatımızın dönüm noktası olsun. Bayramların en büyük özelliği dostluk ve kardeşliği pekiştirmesi, dargınlık ve kırgınlıklara son vermesidir" dedi.