Kaymakam Türkoğlu: Hedefimiz Manavgat'ta SHÇEK Çocuk Evi sayısını 10'a çıkarmak

Manavgat Kaymakamlığı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü'nün Çocuk Evleri Projesi'ni ilçede hayata geçirdi.

Konuyla

Manavgat Kaymakamlığı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü'nün Çocuk Evleri Projesi'ni ilçede hayata geçirdi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, SHÇEK'in Çocuk Evleri Projesi çerçevesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)'nın katkılarıyla 2 ev açtıklarını belirtti.

Türkoğlu, açtıkları Manavgat Güneşi ve Irmak isimli evlerde 4-6 ile 7-12 yaş arası 11 çocuğun kaldığını söyledi. Hedeflerinin, Manavgat'ta ev sayısını 10'a çıkarmak olduğunu belirten Türkoğlu, çocukların tüm masraflarının SYDV ile hayırseverlerin katkılarıyla karşılandığını kaydetti.

Türkoğlu, "2 evimizde 11 çocuğumuzu konuk ediyoruz. SHÇEK Genel Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği Çocuk Evleri Projesi kapsamında Antalya İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün 10 evi bulunuyor. Biz de 2 evle başladığımız Çocuk Evi Projesi'ni kısa sürede 10'a çıkarmayı hedefliyoruz. Evlerde kalan çocukların böylece bir nebze aile ortamı hasretini gidermiş olacağız. Çocuklar, başlarında görevlilerle pazara çıkıp istediklerini alabiliyor. Hayırseverler de sağ olsun aldığı hediyelerle çocuklarımızı bayram öncesi sevindirdi." diye konuştu.

Türkoğlu, çocuklara yardım desteği içinde Manavgat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde, Ziraat Bankası Manavgat Şubesi'ne 38473036-5009 nolu hesap açtıklarını bildirdi.