Efes Pilsen: 78 - Galatasaray Cafe Crown: 73

Salon: Sinan Erdem Spor Salonu

Hakemler: Mehmet Keseratar, Erşan Kartal, Yener Yılmaz

Efes Pilsen (78): Andrew Wisniewski 2 (2 Rİibaund), Igor Rak

Salon: Sinan Erdem Spor Salonu

Hakemler: Mehmet Keseratar, Erşan Kartal, Yener Yılmaz

Efes Pilsen (78): Andrew Wisniewski 2 (2 Rİibaund), Igor Rakocevic 13 (4 ribaund-2 asist), Edward Roberts 10 (4 ribaund-1 asist), Marvis Thornton 8 (5 ribaund-3 asist), Kerem Gönlüm 13 (6 ribaund-2 asist), Ender Arslan 4 (2 ribaund-4 asist), Bostjan Nachbar 8 (3 ribaund), Sinan Güler 14 (4 ribaund-5 asist), Ersin Dağlı 6 )2 ribaund).

Galatasaray Cafe Crown (73): Joshua Shipp 16 (6 ribaund-1 asist), Caner Topaloğlu 6 (4 ribaund-3 asist), Preston Shumpert (2 ribaund-1 asist), Taylor Rocheste 7 (2 ribaund-2 asist), Tutku Açık 5 (1 ribaund-4 asist), Luksa Andric 2 (3 ribaund), Radoslav Rancik 10 (2 ribaund-2 asist), Evren Büker 8 (2 ribaund-1 asist), Ermal Kurtoğlu 19 (2 ribaund-1 asist).

1. Periyot: 20-16

2. Periyot: 18-21

3. Periyot: 16-25

4. Periyot: 24-11

Beko Basketbol Ligi'nde 5. haftanın en önemli maçında Efes Pilsen, Galatasaray Cafe Crown'u 78-73'lük skorla mağlup etti.

Beko Basketbol Ligi'nin 5. hafta mücadelesinde Efes Pİlsen, Galatasaray Cafe Crown'u Sinan Erdem Spor alonu'nda konuk etti. Her iki takımın da galibiyet için büyük bir mücadele verdiği karşılaşma nefesleri keserken, 40 dakika sonunda 78-73'lük skorla gülen taraf Efes Pilsen oldu.

Karşılaşma, Lawrance Roberts ve Igor Rakocevic'in sayılarıyla başladı. İlk dakikalarda iki takım da skor üretmekte zorlanırken, 3. dakika 4-2'lik skorla Efes Pilsen'in üstünlüğünde geçildi. Bu dakikadan sonra Oktay Mahmuti'nin molasıyla toparlanan Galatasaray Cafe Crown, Ermal Kurtoğlu ve Caner Topaloğlu ikilisinin sayılarıyla oyunda dengeyi sağladı (10-10). Igor Rakocevic'in art arda bulduğu isabetlerle cevap veren ev sahibi ekip, 7. dakikada skoru 13-10'a getirerek skordaki üstünlüğü tekrar ele aldı. Pota altı savunmasında sıkıntı yaşayan Sarı-Kırmızılılar, Kerem Gönlüm ve Ersin Dağlı'nın boyalı alandan bulduğu basketlere hızlı hücumlarla karşılık vermek istese de Efes Pilsen, ilk çeyreği 20-16'lık skorla önde tamamladı.

İkinci çeyrek Ender Arslan ve Caner Topaloğlu'nun karşılıklı basketleri ile başlarken, iki takım da bu periyodun başlarında savunma sertliğini arttırdı. Sinan Güler'in içeriden ve dışarıdan kaydettiği sayılarla etkili olan Lacivert-Beyazlılar, 14. dakikada skoru 29-22'ye taşıdı. Moladan tam saha baskıyla dönen ev sahibi ekibe karşı, Ermal Kurtoğlu'yla skor üreten Galatasaray Cafe Crown, Bostjan Nachbar ve Kerem Gönlüm'ün basketlere engel olamayınca 17. dakikada fark çift haneli sayılara çıktı (34-24).

Başarılı oyununu sürdüren Ermal Kurtoğlu'na Luksa Andric ve Taylor Rocheste de destek verince Sarı-Kırmızılılar, 8-0'lık bir seri yakalayarak aradaki farkı kapattı. Skordaki suskunluğunu Kerem Gönlüm'ün başarılı turnikesiyle bozan ev sahibi ekip, rakibinin hızlı hücumlardan bulduğu sayılara engel olamayınca Galatasaray Cafe Crown, 36-37 öne geçti. Mola sonrası son hücumu Ender Arslan ile iyi değerlendiren Efes Pilsen, devreyi 38-37'lik üstünlükle kapattı.

İkinci yarıya iyi başlayan Galatasaray Cafe Crown, Joshua Shipp ve Taylor Rocheste ile bulduğu basketlerle periyodun hemen başında 38-41 öne geçti. Igor Rakocevic'in serbest atış çizgisinden kaydettiği sayılara cevap veren Efes Pilsen, rakibinin hızlı hücumlardan ürettiği basketlere engel olamayınca 23. dakikada skor 40-45'e geldi. Lacivert-Beyazlılar, mola sonrası Kerem Gönlüm'ün etkili performansıyla oyunda tekrar dengeyi sağlarken, karşılaşmanın bu dakikaları büyük bir çekişmeye sahne oldu.

Galatasaray Cafe Crown, Ermal Kurtoğlu ile pota altından basketler bulurken, Efes Pilsen de Kerem Gönlüm'ün sayılarıyla karşılık verdi. Maçın 28. dakikasında Tutku Açık'ın turnikesiyle skoru 48-54'e taşıyan Sarı-Kırmızılılar, periyodun son bölümünde Joshua Shipp ve Ermal Kurtoğlu ile skor üreterek final periyoduna 54-62'lik skorla galip girdi.

Efes Pilsen, son çeyreğe Ersin Dağlı'nın pota altı sayıları ile başlarken, konuk takım da periyodun ilk dakikalarında Ermal Kurtoğlu ve Joshua Shipp ikilisi ile skor üretti. Galatasaray Cafe Crown'ın sert savunmasına karşı hücum etmekte zorlanan Lacivert-Beyazlılar, Caner Topaloğlu'nun sayılarına engel olamayınca 34. dakikada skor 60-69'a geldi.

Lawrance Roberts'ın serbest atıştan kaydettiği isabetlerle skor üreten Efes Pilsen, Sinan Güler'in dışarıdan bulduğu sayılar ve Bootsy Thornton'ın orta mesafeli atışlarıyla hücumda bir tempo yakalayarak 12-0'lık bir seriyle 72-69 öne geçti.

Karşılaşmanın bitimine 2 dakika kala Luksa Andric'in serbest atış sayıları ile rakibinin serisini sonlandıran Galatasaray Cafe Crown, Lawrance Roberts'ın üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği baskete engel olamadı (75-71).

Son bölümde Sarı-Kırmızılılar, yapılan top kayıpları ile farkı kapatma şansını elinden kaçırırken, serbest atış çizgisinden başarılı bir performans sergileyen Efes Pilsen, 78-73'lük skorla maçtan galip ayrılan taraf oldu.