Vali Yılmaz'dan Okul Ziyaretleri

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Güroymak ilçesinde okulları ziyaret edip öğrencilerin taleplerini dinledi. Vali Yılmaz, miniklere şarkı söyletip çocuklara şiir okuturdu.

Vali Yılmaz'dan Okul Ziyaretleri
Vali Yılmaz, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz ile birlikte Günkırı ve Gölbaşı beldelerinde bulunan okulları ziyaret etti. İlk olarak Günkırı beldesine giden Vali Yılmaz, burada belediye Başkanı Şerafettin Sencer'i makamında ziyaret etti. Ardından Günkırı İlköğretim Okulu'nda devam eden onarım çalışmalarından incelemelerde bulunan Vali Yılmaz, öğrencilerin taleplerini dinledi. Öğrenciler Vali Yılmaz'dan, okul bahçesine fidan dikilmesini, spor salonu ve okul sahasının parke taşı ile döşenmesini talep ettiler. Spor salonunun binasını Milli Eğitim Müdürlüğü, diğer işleri de Günkırı Belediyesi tarafından yapılması kararlaştırıldı.
Daha sonra Gölbaşı beldesine geçen Vali Yılmaz ve beraberindekiler, burada da Gölbaşı Belediye Başkanı Hikmet Kardaş'ı ziyaret ettiler. Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ve pansiyonda incelemelerde bulun Vali Yılmaz, ardından sınıfları gezdi. Öğrencilerin, laboratuar, ayrıca kaynak kitap bilgisayar ve akıllı tahta taleplerini dinleyen Yılmaz, tüm talepleri yerine getirmek için talimatlar verdi. Son olarak Gölbaşı İlköğretim Okulu'na giden Vali Yılmaz, bahçede okul öncesi miniklerle karşılaştı. Vali Yılmaz, miniklere şarkılar söyletip alkışladı. Öğrencilerle yakından ilgilenen Yılmaz, 2. sınıf öğrencilerine de şiir okutturdu.
Vali Yılmaz, 8. sınıf öğrencilerin Bitlis'te bulunan Fen ve Anadolu liselerinin gezdirilmesi için okul idaresine talimat verdi. Öğrencilerin tüm taleplerini karşılamak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Yılmaz, "Talebe demek, talep eden kişi demektir. Sizler talep edeceksiniz bizler de bu taleplerinizi yerine getireceğiz. Her konuda bana ulaşabilirsiniz. Artık 'Okul veya yurt sorunundan dolayı okuyamadım' mazeretini kabul etmiyoruz. Çünkü her yerde hem okullarımız hem de yurtlarımız mevcuttur. Ailesi tarafından okumasına izin verilmeyen öğrenciler varsa bana ulaşsın. Ben ailelerle görüşüp ikna ederim" dedi.