İşmont Gençlere İstihdam Sağlıyor

Akyazı Kuzluk beldesinde bulanan İşmont Tekstil Fabrikası bölge gençlerine ve özellikle staj yapan gençlere sahip çıkıyor.

İşmont Gençlere İstihdam Sağlıyor
İşmont Halil Bildirici Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde son sınıfta staj yapan ve 2009-20010 döneminde mezun olan yedi öğrenci İşmont Tekstil fabrikası tarafından kadrolu olarak işe alındı. İşmont Halil Bildirici Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde öğrenim gören son sınıf öğrencisi 16 öğrenci fabrikada staj görüyor.
Okul Müdür Ömer Tan, okuldaki teknik imkanların son teknolojiye uygun olduğunu belirterek, "Okulumuz eğitim gören öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim aldıkları ve alacakları bir okul. Okulumuzdan mezun olan gençler iş bulmakta bir sıkıntı yaşamıyorlar. Okulumuzu yapan ve milli eğitime devrederek önemli bir hizmeti gerçekleştiren ve okulumuza her zaman destek veren İşmont fabrikası sahibi Halil Bildirici'ye teşekkür ediyorum" dedi.
İşmont Fabrika Müdürü Kenan Şen ise amaçlarının fabrikanın reklamını yapmak olmadığını belirterek, "Biz şirket olarak eğitim ve öğretimin önemine inanarak gençlerimize iş imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Ülkemizde tekstil sektörüne İşmont Halil Bildirici Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile kaliteli eleman yetiştirmek en büyük amacımızdır. Bu nedenle okula katkılarımız devam edecektir. Okulumuza yeni atanan Müdür Ömer Tanın meslek uzmanı olması da bizim için ve öğrencilerimiz için önemlidir. Müdürümüze başarılar diliyoruz. Fabrikamızda şu an çalışan sayısı 265 hedefimiz öncelikle okuldan mezun olan gençleri ve diğer staj yapan gençleri de kadrolu olarak işe alarak bu sayımızı 300-350'ye çıkarmayı hedefliyoruz. İşi aldığımız öğrencileri biz seçmeyiz okul yönetiminin referansları ile işe alıyoruz" dedi.