Din Görevlileri İçin Bilgilendirme Toplantısı

Nevşehir İl Müftülüğü Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu tarafından, Kur'an kursu öğreticileri ve din görevlileri için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Din Görevlileri İçin Bilgilendirme Toplantısı
Nevşehir Merkez Hamit Hoca Kur'an Kursunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına İl Müftü Vekili Ali Gülden, Avukat Zehra Soysaldı, Vaiz Melahat Turşucu, Din Hizmetleri Uzmanı Fatıma Kasım ve Kur'an Kursu öğreticileri katıldı.
Toplantıda konuşan İl Müftü Vekili Ali Gülden, bir süre önce açılan Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu'nda, hafta içi öğleden önce müftülükte görevli vaizler ve din hizmetleri uzmanlarının, öğleden sonra ise Kur'an kurslarında görevli din görevlilerinin Nevşehir halkına rehberlik hizmeti sunduklarını kaydetti. Gülden, "Tabi bu hizmetimizi daha verimli ve kalıcı hale nasıl getirebiliriz bunun için geçen hafta bir toplantı yapmıştık. O toplantıda aldığımız kararlar çerçevesinde öncelikli olarak bu büromuzda hizmet veren sizlerin birikimini zenginleştirmek, özellikle size bu bürolara gelip de soru soran vatandaşlarımızın sorularına yönelik sizleri daha fazla bilgi sahibi yapmak için sizlere yönelik seminer, toplantı ve paneller düzenleme kararı almıştık. O çerçevede bu gün ilimizde avukatlık yapan Zehra Soysaldı hanımefendiyi davet ettik. Önümüzdeki süreçte alanında uzman kimselerle benzer faaliyetlerimizi sürdüreceğiz " diye konuştu.
Avukat Zehra Soysaldı ise, bu gibi bilgilendirme faaliyetlerinin büyük bir önemi olduğunu vurguladı. Din hizmetlerinde çok önemli bir yere sahip olan bayan din görevlilerin bulundukları yerlerde, bayanlara yönelik din hizmetlerinin sunulmasında çok olumlu katkılarının olduğunu, bu nedenle kendilerine ciddi görevler düştüğünü belirten Soysaldı, "Zira bayanların bazen karşılaştıkları bir sorun ve problemde ilk etapta Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu Din görevlilerine danışabilmekte ve sorusuna cevap aramaktadır " dedi.
Soysaldı konuşmasında, din görevlilerine Aileyi Koruma Yasası, kadınların boşanma sebebi, mal paylaşımı gibi konularda bilgiler verdi.