Başkan'dan Kordon'da Taviz Yok

Kordon İşadamları Derneği'nin Büyükşehir uygulamalarına ilişkin eleştirilerini cevaplandıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Sayın Dernek Başkanı 'Biri bizi gözetliyor' diye bir şey söylemiş

Kordon İşadamları Derneği'nin Büyükşehir uygulamalarına ilişkin eleştirilerini cevaplandıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Sayın Dernek Başkanı 'Biri bizi gözetliyor' diye bir şey söylemiş. Evet, Kordon Yönetmeliği'ni uygulamak ve Kordon'u gözetlemek İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin görevidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi gözetliyor ve gözetlemeye, kuralları uygulamaya devam edecek. Bundan taviz vermeyeceğiz. Taviz vermemiz, Kordon'un mahvedilmesi anlamına geliyor. Kordon Derneği'nin bundan sonra atacağı adımlara göre biz de atacağımız adımları belirleyeceğiz. Bütün kamuoyunun, özellikle Kordon İşadamları Derneği ve Kordon işadamlarının, özellikle de başkanının dikkatine sunulur" diye konuştu.
Görevde olduğu müddetçe Kordon Yönetmeliği'ne harfiyen uyacağını ve Kordon'u disipline etme konusunda kararlı olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti, "Kordon Yönetmeliği'ni İzmir Büyükşehir Belediyesi koymuştur. İzmir Büyükşehir Meclisi gözden geçirebilir, kaldırabilir. Burada hem Kordon Yönetmeliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gösterdiği tolerans içinde yer edineceksin, para kazanacaksın, çoluk çocuğunun nafakasını temin edeceksin; hem de karşında sanki bir düşman varmış gibi Büyükşehir Belediyesi ve başkanıyla uğraşacaksın. Beni sevmeyebilirsin ama aldığın nimetin hatırı için, ağızlarından çıkan lafı kulaklarının duyması ve beyinlerinden geçirmesi gerekir"
Kordon'da dükkan sahiplerinin kendi önündeki alana razı olmadığını ve alanı devamlı büyüttüklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, "Çığırtkan çalıştırmayın diyoruz, çalıştırıyorlar. Ayrıca apartman girişlerine sandalye koymayın diyoruz, koyuyorlar. Buradaki esnaf önce, kendi üst katında oturan vatandaştan başlayarak, kendi yanındaki mağazanın sahibine saygı duyarak kendini disipline etmek zorundadır" diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamalarına yapılan eleştirilere tek tek yanıt veren Kocaoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü, "Kordon'da izlediğimiz süreç, yaptığımız konuşmalar ve toplantılar sürekli tıkanıyor. Tıkanmasının nedeni belli. Ağaçlar uzun olsun, orayı ağaçlarla kapatalım. Kordon Yönetmeliği'nin ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin böyle bir şeye izin vermesi mümkün değil. Onlar bu konuda ısrarlı. Tentelerin uzantıları indirilsin, kimse görünmesin; bu yönetmeliğe aykırı. Büyükşehir Belediyesi'nin duruşu da buna karşı. Şimdi sigara yasağından dolayı naylon istemiyorlar. Ama daha önce naylon istiyorlardı. 'Naylonla kapatalım, çadır kuralım' diyorlardı. Hijyen yönünden incelemelere gelince... Bu tamamen Konak Belediyemizin yetkisindedir ve Konak Belediyesi de bu tür çalışmaları yapmaktadır. Biz belli günlerde tolerans gösteriyoruz. Konser gibi etkinlikler olduğunda, para kazansınlar diyoruz. Ama onu kural olarak kabul ediyorlar. Bundan sonra ona da müsaade etmeyiz. Disipline olmak zorundadır. Kordon, orada dükkan kiralayan insanların çiftliği de değildir, arka bahçesi de... İstedikleri gibi değil, bizim koyduğumuz yönetmelik çerçevesinde ve kurallar manzumesi içinde durmak zorundadırlar. Önce sayın dernek başkanının ve oradaki esnafın bunu çok iyi ama çok iyi bilmesi gerekir. İşi karikatürize ederek ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni hedef alarak, olmayan sorunu yaratarak bu iş olmaz. Ama yapılan iş, neresinden bakarsanız bakın yanlıştır"