Uşak'ta 10 Kasım Atatürk'ü Anma Törenleri

Cumhuriyet'in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72

Uşak'ta 10 Kasım Atatürk'ü Anma Törenleri
Cumhuriyet'in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Uşak'ta düzenlenen törenlerle anıldı. Törende Vali Çakacak, Şehit Asteğmen Mehmet Bozkuş'un ailesi ile gazilere devlet övünç madalyası verdi.
Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önündeki çelenk koyma töreni ile başlayan anma programı Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti. Anma törenlerine Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Hamdi Ünal Karabeyoğlu, Vali Yardımcıları, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman, Emniyet Müdürü Cafer Şahin ve diğer protokol üyeleri ile öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başlayan tören, saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşu ile devam etti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi. Bayrak, daha sonra yarıya indirildi.
Cumhuriyet Alanı'ndaki törenin ardından Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törene geçildi. Buradaki törende Atatürk'ün askeri kişiliği ve hayatı anlatıldı. Şiirlerin okunmasıyla devam eden törende, sinevizyon gösterisinden sonra, oratoryo sergilendi. Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirildi.
Bu arada törende Vali Özdemir Çakacak, şehit Asteğmen Mehmet Bozkuş'un ailesi ile Gazi Uzman Çavuş İsmail Turgut ve Gazi Uzman Çavuş Nezih Börekçi'ye devlet övünç madalyası takdim etti. Duygulu anların yaşandığı takdim sırasında şehit Asteğmen Mehmet Bozkuş'un ailesi gözyaşlarına hakim olamadı.
Kurtuluş Savaşı'nda vatanın bağımsızlığı için binlerce şehit verildiğini ifade eden Vali Özdemir Çakacak konuşmasında "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum"dedi. Şehit ailelerini birer emanet olarak gördüklerini de ifade eden Vali Çakacak şunları söyledi; "Kurtuluş Savaşı'nda vatanın milletin bölünmez bütünlüğü için binlerce şehit verildi. Bugün de birlik beraberliğimizin sonsuza dek devam etmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Değerli şehit anne ve babaları sizlerin acısı büyük ama aynı zamanda gururunuzda büyük. Çünkü şehitlik bizim inancımıza göre peygamberlikten sonra en yüce makamdır. Şehit aileleri olarak sizler bizim emanetimizsiniz. Devlet övünç madalyasını gururla taşımak sizin hakkınız. Türkiye Cumhuriyeti aziz şehitlerini ve değerli ailelerini asla unutmayacak, unutturmayacak. Sizlerin daima yanında olmak bizim görevimiz"
Törenin ardından Vali Özdemir Çakacak, Atatürk Kültür Merkezi Fuaye alanındaki Atatürk konulu sergiyi gezdi. Anma günü etkinlikleri kapsamında akşam da Uşak Belediyesi tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkılardan oluşan bir konser düzenlenecek