Minik Yüreklerden Atatürk'e Sevgi Seli

Konak Belediyesi, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği'nin düzenlediği "Atatürk'ün Çocukları Atatürk'ü Anlatıyor" kompozisyon yarışması sonuçlandı

Minik Yüreklerden Atatürk'e Sevgi Seli
Konak Belediyesi, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği'nin düzenlediği "Atatürk'ün Çocukları Atatürk'ü Anlatıyor" kompozisyon yarışması sonuçlandı. 13 okuldan 28 ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisinin katıldığı yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri Mustafa Kemal Atatürk'ü ulusça andığımız 10 Kasım'da gerçekleştirilen ödül töreninde verildi. Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Yıldız, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Şube Müdürü Yasemin Yolcuoğlu, Konak Belediyesi Başkan Vekili Ömer Faruk Akınbingöl, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Bşk. Yrd. Ertan Görün, Konak Belediyesi Meclis üyeleri, yarışmaya katılan öğrenciler ile öğrencilerin velileri ve öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde renkli dakikalar yaşandı.
Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi, Benal Nevzat Toplantı Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde, yarışmaya katılan öğrenciler teşekkür belgelerini Konak Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Yıldız'dan aldılar. Yarışmada değerlendirilen kompozisyonlarda vatan sevgisinin ön plana çıkması ve tüm dünyanın hayranlık duyduğu bir lidere sahip olmaktan duydukları gururun dile getirilmesi dikkat çekti. Yazın sanatının büyülü dünyasına ilk adımlarını atan öğrencilere Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ın "Atatürk'ün İzmir'i" adlı kitabını armağan olarak vermesi, geleceğin yazarlarını sevindirdi.
Bu sene 2'ncisi düzenlenen ve önümüzdeki yıllarda tüm İzmir'i kapsaması ve geleneksel hale gelmesi düşünülen "Atatürk'ün Çocukları Atatürk'ü Anlatıyor" kompozisyon yarışmasının ödül töreninde konuşan Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, Gençler Atatürk'ümüzü yaşamaya ve yaşatmaya devam ediyorlar. Kompozisyonlarında bugünlere gelinirken verilen mücadeleleri ve Atatürk'ü kompozisyonlarında çok güzel anlatmışlar Bugün çok duygulu çok gururluyuz " dedi. Alsancak koruma ve Güzelleştirme Derneği Bşk. Yrd. Ertan Görün ise yarışmaya katılan kompozisyonların hepsinin çok güzel olması dolayısıyla arasında seçim yapmakta ve çok zorlandıklarını dile getirdi. Yarışmada ilköğretim öğrencileri arasında "Küçük Yüreğimdeki Büyük Kahraman" ile Salih İşgören İlköğretim Okulundan Ceren Özerbil birinci olurken, İpek Taçmahal ikinci, Ayça Kulpedin üçüncü ve Sıla Şentürk dördüncü oldu. Ortaöğretim kategorisinde ise Tevfik Fikret Lisesinden Beren Özel Beren Özel "Kağıttan Uçak" isimli kompozisyonuyla birinci oldu. İkinciliği Ahmet Sarıdaş alırken Zelal Arslan üçüncü oldu.