Ak Parti İl Başkanı Alper Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın Mhp'den İstifa Etmesini Değerlendirdi

AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın partisi MHP'den istifa ettikten sonra referandumda evet oyu kullandım demesinin inandırıcı olmadığını söyledi

Ak Parti İl Başkanı Alper Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın Mhp'den İstifa Etmesini Değerlendirdi
AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın partisi MHP'den istifa ettikten sonra referandumda evet oyu kullandım demesinin inandırıcı olmadığını söyledi. Erdoğan'ın, AK Parti'ye katılmak için müracaat etmesi halinde bu müracaatı değerlendireceklerini belirten Alper, "AK Parti'nin misyonu ve vizyonu bellidir. Kendisi bir müracaatta bulunursa yetkili kurullarımız bunu değerlendirir çıkan sonuca hepimiz saygıyla karşılarız"dedi.
AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper parti binasında Merkez İlçe Başkanı Nuri Demir ve İl Başkan Yardımcısı Mehmet Nacar ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın MHP'den istifa etmesi ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Alper, "AK Parti'nin misyonu ve vizyonu bellidir. Ali Erdoğan partimize katılmak için müracaat ederse yetkili kurullarımız bu müracaatı değerlendirir. Bu değerlendirmeden çıkan sonuca da hepimiz saygıyla karşılarız"dedi.
Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın MHP ile arasındaki sorunların kendilerini ilgilendirmediğini ve bu konuda açıklama yapmalarının doğru olmayacağını ifade eden Hilmi Alper, "Sayın Ali Erdoğan bundan sonraki süreçte bağımsız kalıp kalmayacağını kendi karar verecek. Ali bey, MHP'ye de dönebilir başka partiye de katılabilir. Biz kendisine herhangi bir davette bulunmayacağız"dedi.
Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın önceki gün gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında "Referandumda evet oyu kullandım" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine de Hilmi Alper şunları söyledi; "Sayın Ali Erdoğan referandum sürecinde bir iftar yemeğinden sonra gazetecilere referandumda "Vicdanımın sesini dinleyeceğim" şeklinde açıklama yaptı. Bu açıklama gazetelerde yer aldıktan sonra bir açıklama daha yaptı. Bu açıklamada "Vicdanımın sesi dinlemeye takılmış. Bu süreçte evet propagandasına malzeme olmak istemiyorum"dedi. MHP'den istifa edince de evet oyu kullandım demesi inandırıcı değil. Ancak referandumdan önce evet oyu kullanacağını açıklasaydı biz kendisine sahip çıkardık. Bu konuda da yerel basına demeç vermiştik. Ayrıca bu günlerde referandumda evet oyu attığını söylemesi bir anlam taşımaz. Çünkü referandum bizim partimiz için değil ülkemizin demokratikleşmesi için yapıldı. Ali Erdoğan'ın referandumda evet oyu kullanması AK Parti'ye kabul edileceği anlamı taşımaz. Bizim misyonumuz ve vizyonumuz bellidir. Bu misyona uyan herkese kapımız açıktır"
Belediye'nin projelerine engel olmayacaklarını aksine destek vereceklerini de sözlerine ekleyen AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper, "Biz Uşak halkına hizmet için atılan her adımı destekleriz. Bugüne kadar da destekledik. Kentsel dönüşüm projesinde Uşak Belediyesi'ne destek verdik vermeye de devam ederiz. Uşak milletvekillerimiz ve il ilçe teşkilatımız kentsel dönüşüm için desteğini sürdürecek. Sadece bu konuda değil halka hizmet için yapılan tüm projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü AK Parti halka hizmeti kendisine şiar edinen bir misyona sahip"dedi.