Üçlü görüşmenin gündemi netlik kazanmadı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un davetiyle 18 Kasım'da New York'ta yapılacağı açıklanan Rum Lider Dimitris Hristofyas, KKTC Cumhurba

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un davetiyle 18 Kasım'da New York'ta yapılacağı açıklanan Rum Lider Dimitris Hristofyas, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Ban Ki-moon'un katılacağı üçlü görüşmenin gündeminin henüz netlik kazanmadığı iddia edildi.

Alithia gaztesinin diplomatik kaynaklara dayanılarak hazırladığı haberinde, Kıbrıs Rum tarafının, üçlü görüşmede muhtemel ele alınacak olan konular hakkında henüz bir bilgiye sahip olmadığını belirtti. Gazete Kıbrıs Rum tarafına, görüşmede ele alınması söz konusu olmayan konular hakkında güvence verildiğini belirterek bunun da hakemlik konusu olduğunu savundu. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından ortaya konulması beklenen zaman takvimi belirlenmesi konusunun ele alınması ihtimalinin ise açık olduğunu yazan gazete, aynı kaynaklara dayanarak BM Genel Sekreteri Ban'ın, zaman takvimi belirlenmesinde ısrarlı olmayacağını savundu.

Öte yandan yapılacak üçlü görüşmenin ardından, iki liderin ya Ban'ın kendisi ya da temsilcisi tarafından okunacak olan ortak bir açıklama yapması da bekleniyor.