Mersin'in Sporda Yüzü Gülmedi

Mersin'in sporda yüzü gülmüyor. Profesyonel futbol ve basketbol liglerinde takımları bulunan Mersin, geride bıraktığımız haftayı tüm kategorilerde hüzünle kapattı.

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Mersin İdman Yurdu, 10. hafta mücadelesinde kendi saha ve seyircisi önünde ligin flaş takımı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni konuk etti. Rakibi karşısında 9 kişi kalan Kırmızı-Lacivertliler, sahadansa 3-1 gibi farklı bir mağlubiyetle ayrılarak, galibiyet hasretiniyse bir sonraki haftaya taşıdı. Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta yer alan Tarsus İdman Yurdu da haftayı puansız kapattı. Sarı-Lacivertliler, sahasında ağırladığı Eyüpspor'a 2-1'lik skorla mağlup oldu. Bu sonuçla birlikte Tarsus ekibi ligin dibine doğru demir atarken, gelecek haftalar içinse tehlike sinyalleri verdi.
Mersin'in yüzü basketbolda da gülmedi. Beko Basketbol Ligi'nin 3. haftasında Erdemir'i ağırlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, rakibi karşısında tutunamadı ve 79-71'lik skorla rakibine teslim oldu. Ligde şuana kadar galibiyeti bulunmayan ve puan cetvelinde de son sıralarda yer alan Turuncu-Mavililerde, teknik heyet ve yönetimse radikal kararlar almaya hazırlanıyor. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde de bu hafta Mersin hüsran yaşadı. Ligin ikinci haftasında Galatasaray Medical Park ile kendi saha ve seyircisi önünde karşı karşıya gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi, rakibi karşısında çok fazla varlık gösteremedi. 'Potanın Sultanları' her ne kadar mücadelenin 3. periyodunda rakibini durdurup, maçı kazanma adına umutlansa da son periyotta işler yolunda gitmedi ve Turuncu-Beyazlılar, İstanbul temsilcisine 76-69 mağlup oldu.