Balıkesir Barosu Başkanlığı için iki aday yarışıyor

Balıkesir Barosu'nda seçim heyecanı başladı. Yarın (10 Ekim) yapılacak seçimde, mevcut Başkan Muzaffer Mavuk ile Hakan Berk yarışacak. Baroya kayıtlı

Balıkesir Barosu'nda seçim heyecanı başladı. Yarın (10 Ekim) yapılacak seçimde, mevcut Başkan Muzaffer Mavuk ile Hakan Berk yarışacak. Baroya kayıtlı 730 avukat, yeni başkanlarını seçmek için bugün olağan genel kurulda toplandı.

Mavuk ve Berk'in başkanlığa aday olduğu genel kurul, saat 11.00'de Salih Tozan Kültür Merkezi'nde yapıldı. Önce yönetim, denetim ve disiplin kurullarının raporları okundu. Başkan Mavuk, yönetim kurulu faaliyet raporlarını sundu. Yarın ise günboyu kurulacak sandıkta, Balıkesir merkez ve ilçelerindeki avukatlar oy kullanacak. Baro başkanı, 10 yönetim kurulu üyesi, 5 disiplin kurulu üyesi, 3 denetim kurulu üyesi ve Barolar Birliği seçimi için 4 delege seçilecek.

10.10.2010 Dünya Balıkesirliler Günü etkinleri dolayısıyla protokol üyelerinin katılmadığı genel kurul toplantısında Muzaffer Mavuk, iki yıllık icraatlarını anlattı. 100'ün üzerinde etkinlik düzenlediklerini belirten Mavuk, yeni dönem için de avukatlardan oy istedi. Mavuk, Anayasa Mahkemesi üyeleri seçiminde ise Balıkesir Barosu'nu en iyi şekilde temsil edip dördüncü olarak ayrıldığını açıkladı. Stajyer avukatların eğitimi için önemli çalışmalara imza attıklarını da kaydeden Mavuk, yeni dönemde daha fazla etkinlik yapacaklarını kaydetti.

Diğer aday Hakan Berk ise seçilmesi durumunda özellikle genç avukatların eğitimleri ve iş bulabilmesi için çalışma sözünü verdi. Baroya yeni bir hizmet binası kazandıracaklarını ifade eden Berk, üç yıldır çıkmayan baro dergisinin yeniden yayınlanmaya başlayacağını söyledi.

İki adayın listelerinde şu isimler yer alıyor:

Muzaffer Mavuk:

Yönetim Kurulu: Yaşar Meyvacı, Şeref Çömezoğlu, Turgay Demiralp, Namık Havutça, Sedat Koç, Engin Ada, Faruk Can, Aslı Çallıoğlu, Alpsan Öztekin, Mustafa Öztürk.

Disiplin Kurulu: Feridun Tağa, Asuman Korzay, Hanife Kızılcık, Erdal Şenay, Gökhan Özer.

Denetleme Kurulu: Ahmet Çandar, Murat Somuncuoğlu, Uğur Tülü.

TBB delegeleri: Nedret Akova, Müslü Yulaf, Ertan Şirin, Ercan Erdiner.

Hakan Berk:

Yönetim Kurulu: Abdullah Aşık, Cihat Mecit, Erol Kayabay, Gülay Bayraktar, Hüseyin Arslan, Mesut Akbıyık, Mustafa Sarıbaş, Nadir Karakaşlı, Namık Nart, Bülent Onaylı.

Disiplin Kurulu: Dilek Özkayıhan, Kerem Şengider, Mehmet Karahan, Mustafa, Ören, Mustafa Kemal Turan.

Denetleme Kurulu: Berrin Oymak, Edip Keleş, Zeynep Erdiner.

TBB delegeleri: Selçuk Erakkuş, Bülent Özaşçı, Kemal Çelikboya, Ömer Nurettin Erdin.