Asırlık Zile Panayırı, fuara dönüşüyor

Tokat'ın Zile ilçesinde Anadolu'nun en eski organizasyonlarından biri olan Zile Panayırı, Şeyhali Mahallesi'nde açıldı. Tören İstiklal Marşı ve Şehitl

Tokat'ın Zile ilçesinde Anadolu'nun en eski organizasyonlarından biri olan Zile Panayırı, Şeyhali Mahallesi'nde açıldı. Tören İstiklal Marşı ve Şehitlere saygı duruşu ile başladı.

Törene Tokat Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün, İlçe Kaymakamı Mehmet Eriş, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, il ve ilçe daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Açılış Konuşmasını yapan Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Asırlık Zile Panayırı'nın tarihin derinliklerinden bugüne geçmişi Osmanlı döneminde Padişah fermanıyla kurulan 6 panayırdan en büyüğü olduğunu söyledi. Vidinel, "Ticari ve Sanayi faaliyetinin buluştuğu, çevre il ve ilçelerin de alışveriş yaptığı bir bölge pazarıdır. Ensar ve Muhacirin buluştuğu, ahilikte kaynaştığı, ilim-irfan ve medeniyetin, görgü ve ahlakın yaşandığı er meydanıdır." dedi.

Osmanlı döneminde 6 büyük panayırdan biri olma özelliğini taşıyan Zile panayırının etkinliğinin zamanla kaybolduğunu belirten Vidinel, kendi belediyeleri döneminde bu etkinliği tekrar canlandırdıklarını ifade etti.

Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün de asırlık Zile Panayırı'nın bugüne gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Öğrencilerin sergiledikleri halk oyunlarının ardından Panayır'ın açılışı yapıldı.