Şarkikarağaçlı hayırseverin yaptırdığı okul törenle hizmete açıldı

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Arak Köyüne hayırsever vatandaş Nurettin Akgül tarafından yaptırılan ilköğretim okulu törenle açıldı.

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Arak Köyüne hayırsever vatandaş Nurettin Akgül tarafından yaptırılan ilköğretim okulu törenle açıldı.

Hayırsever Nurettin Akgül'ün köyünde yaptırılan okulun açılışını Vali Ali Haydar Öner yaptı. Eğitime verdiği destekle örnek bir davranış sergileyen Nurettin Akgül ve ailesine eğitime sağladığı desteklerden dolayı teşekkür eden Vali Öner, "Kısıtlı imkanlarla eğitim öğretime devam eden çocuklarımız hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla tam donanımlı bir okula kavuşmuşlardır." diye konuştu. Duygulu anlar yaşayarak konuşmasını tamamlayamayan Nurettin Akgül de okulun hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Vali Ali Haydar Öner konuşmaların ardından katkılarından dolayı Nurettin Akgül'e plaket verdi.

Şarkikaraağaç İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Aslan da ilçede kazandırılan ilk okul olması nedeniyle çok mutlu olduklarını ifade etti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra okul içerisinde incelemelerde bulunan Vali Öner, Okul Müdürü Hüseyin Aydoğdu'dan okul hakkında bilgi aldı. 1 milyar liraya mal olan Nurettin Akgül İlköğretim Okulu'nda 120 öğrenci eğitim öğretim görecek. 8 derslik ve 1 ana sınıfından oluşan okul da ayrıca 2 laboratuvar, 1 spor salonu, 1 kütüphane ve 1 müzik dinleme salonu bulunuyor.