Mezun Olduğu Okula 25 Yıl Sonra Müdür Olarak Döndü

Salihli'ye bağlı İğdecik köyünde dünyaya gelen ve lise eğitimini Ticaret Meslek Lisesi'nde tamamlayıp 1985 yılında mezun olan Mehmet Afşar, tam 25 yıl aradan sonra mezun olduğu okula müdür olarak döndü

Mezun Olduğu Okula 25 Yıl Sonra Müdür Olarak Döndü
Salihli'ye bağlı İğdecik köyünde dünyaya gelen ve lise eğitimini Ticaret Meslek Lisesi'nde tamamlayıp 1985 yılında mezun olan Mehmet Afşar, tam 25 yıl aradan sonra mezun olduğu okula müdür olarak döndü. Afşar, o dönemde dersine giren Tarih Öğretmeni Uygun Eşim'i de karşısında Müdür Yardımcısı olarak buldu.
1968 yılında Salihli'ye bağlı İğdecik Köyü'nde dünyaya gelen Mehmet Afşar, ilk ve orta eğitimini yine ilçeye bağlı Durasıllı Kasabası'nda bulunan okulda tamamlandı. Afşar, lise eğitimi içinde Salihli'de bulunan Ticaret Meslek Lisesi'nde eğitim hayatını sürdürdü. Yüksek bir not ortalaması ise 1985 yılında Ticaret Meslek Lisesi'nden mezun olan Afşar, Akdeniz Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Muhasebe Bölümü'nü birinci olarak bitirdi. Daha sonra Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm bitirerek 1991 yılında Mardin İlinde öğretmenliğe başlayan Afşar, Çeşme Otelcilik Meslek Lisesi'nde 3 yıl müdür yardımcılığı ve Akhisar Ticaret Meslek Lisesinde 15 yıl Okul Müdürlüğü yaptı. Afşar'ı son atamalarda ise büyük bir sürpriz bekliyordu. Geçtiğimiz ay yapılan yönetici atamaları ile Afşar, Akhisar Ticaret Meslek Lisesi Müdürü iken Salihli'nin Ticaret Meslek Lisesi'ne müdür olarak atandı.
"GURUR DUYUYORUM"
Mezun olduğu okula 25 yıl aradan sonra müdür atanmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Mehmet Afşar, "25 yıl önce mezun olduğum okuluma müdür olarak atanmak benim için büyük bir sevinç ve gurur kaynağıdır. Aslında bu benim öğretmenliğe başladığım ilk dönemlerde bir hayalimdi. Çünkü bu okul bende çok iz bıraktı. İnşallah bu gururu büyük başarılara imza atarak hizmet etmiş olurum. Salihli Ticaret Meslek Lisesi'nde iyi bir kadro var. Bu kadro ile okulumuzun eğitim öğretim seviyesini aldığımız seviyeden daha yukarılara çıkartmak istiyoruz" dedi.
25 yıl önce 1982-85 yılları arasında Mehmet Afşar'ın öğretmeni olan Okul Müdür Yardımcısı Uygun Eşim, öğrencisinin okul müdürü olarak atanmasına sevindiğini belirterek; öğrencisi ile birlikte idari kadroda çalışmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Eşim, "38 yıllık meslek hayatımın son 25 yılı bu okulda geçti. Bu süre zarfında on binlerce öğrenci mezun ettim. Mehmet Afşar'da bu öğrencilerimden biridir. Mehmet, çok akıllı, notları çok yüksek, sosyal bir öğrenciydi. Mehmet, okulumuzdan mezun olduktan sonra da benimle olan bağını hiç kopartmadı. "dedi.