Sürücüler Çelikhan-sürgü Yolunun Genişlemesi İstiyor

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi ile Malatya'nın Sürgü Kasabası arasındaki yolun genişlemesini isteyen sürücüler, daha fazla kazanın yaşanmamasını istiyorlar.

Sürücüler, daha önceden ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının meydana geldiği Çelikhan-Sürgü karayolunun standartlara uygun yapılmasını bekliyor. Yolun dar olması nedeniyle sık sık kazaların meydana geldiği karayolu iki ay önce Çelikhan halkı tarafından trafiğe kapatılmıştı. Çelikhan halkı yolun genişlemesi ve standartlara uygun yapılması için protesto gösterileri yapmış, yetkililerin iknası sonucu yolu trafiğe açmıştı.
Çelikhan Kaymakamı Murat Uz, söz konusu yolun Malatya-Adana-Gaziantep ve Kahramanmaraş illerinin bağlantı yolu olduğundan belirterek, "Bu yolda trafik sürekli yoğun olmaktadır. Biz Çelikhan-Balıkburnu arasında ki olan kısımda yolun görüş mesafesini azaltan ağaçların kesim çalışmalarını yapıyoruz. Bundan sonra görüş mesafesini azaltan virajlarda ki engelleri kaldırarak elimizden geldiği kadarıyla yolu görüş mesafesini genişletmeye çalışıyoruz. Karayolları Bölge Müdürlüğünce yolun standartlara uygun olarak
ulaşıma açılması için bu yolun kısa sürede yatırım programına alınması gerekmektedir. Sürekli bu yolda kazalar oluyor büyük kazalar olmadan yolun yapılması gerekiyor" dedi.