(özel Haber) Gözleri Kapalı Pantolon Diken Terzi Guınness'e Aday

Sakarya'da gözleri bağlı kıyafet diken terzi Hasan Öztürk, Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuruda bulundu.

Adapazarı'nda küçük yaşta terzilik mesleğine başlayan 37 yaşındaki Hasan Öztürk, görme özürlü bir müşterisinin 'Benim hiç terzilik yapma imkanım yok mu?' sorusu üzerine başladığı denemeler sonucu gözleri kapalı dikiş dikebildiği gibi fermuar, duble paça gibi bir pantolonu yeniden imal edebiliyor. Başarısını tescillemek için Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuruda bulunan Öztürk, görenleri de hayretler içinde bırakıyor. Hasan Öztürk, "19 yıldır terziyim. Duble paça yaptım, pantolon fermuarı taktım.
Pantolonun paçasını kısaltabiliyorum, daraltabiliyorum. Gözü açık bir insanın hemen hemen yaptığı bütün işlemleri gözü kapalı bir şekilde yapabiliyorum" dedi.
İnsanın hiçbir zaman umudunun bitmediğini gösterebilmek için böyle bir deneme yaptığını anlatan Öztürk, "6 yıl önceydi, görme özürlü bir müşterim 'Benim hiç terzilik yapma imkanım yok mu?' dedi. Ondan sonra bende bu heves başladı. Zaten benimki insanın hiçbir zaman umudunun bitmediğini, hayatta her zaman umudunun var olduğunu anlatan bir şeydi. İnsan yeter ki istesin. Her şeyi başarabileceğini kanıtlayan bir olguydu bu" diye konuştu.
Öztürk, başarısını uluslararası alanda tanıtmak için Guinness Rekorlar Kitabı'na aday olduğunu belirterek, "Gözü kapalı bir şekilde pantolon dikiyorum şu anda. Bu dünyada bir ilk. Hiç kimse yapmamış, başaramamış bunu. Veya çok zahmetli bir iş. İlk 2 yıl zaten bayağı zor olan bir süreç. Her türlü riski var. Ama 2 yıldan sonra bir şeyler dikmeye başladıktan sonra bir de heves oldu, bir de merak oldu. Bunu bayağı ilerilere taşıdım. Guines Rekorlar Kitabı'na girmek için başvurdum, onun için uğraşıyorum.
İnsanlar beni gördüklerinde biraz farklı karşılıyorlar. Yani olağanüstü bir durum. Hani bir terzi mutlaka sanattan birileri de izleyecektir bu haberi, mesela gözü kapalı bir şekilde fermuar taksın o zaman anlayabilir bu işin zorluk derecesini. Terzi olan kişi daha iyi anlayabilir. Bu bezde görme diye bir şey söz konusu bile değil. Bunun içinde 7 kat astar var. Görme zaten yok. Kesinlikle yok, görmeden ellerle hissederek o ilk 2 yıllık süreç oluşana kadar olmuyor zaten. Gözlerin yerini parmaklar alıyor.
Ondan sonra dikmeye başlıyoruz" dedi.