Yılmaz: APEK Vakfı'nda yolsuzluk var

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) Mensupları ve Ortakları Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı Başkan adayı Burcuhan Yılmaz, vakfı

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) Mensupları ve Ortakları Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı Başkan adayı Burcuhan Yılmaz, vakfın mevcut yönetiminin yolsuzluk yaptığını ve görevi kötüye kullandığını iddia etti.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, müfettişlerin hazırladığı raporda hakkında bir dizi suçlama ve yolsuzluklar bulunan Ayhan Alişan'ın geçtiğimiz cumartesi günü yapılan genel kurulda yeniden vakıf başkanlığına seçildiğini hatırlattı. Müfettiş raporları ile tespit edilen suçlama ve yolsuzluklara rağmen bu kişinin nasıl vakıf başkanlığına aday olduğunu ve seçildiğini anlamanın mümkün olmadığını belirten Yılmaz "Bu ülkede hukuk nasıl işliyor, bunu anlamak mümkün değil." dedi.

Alişan tarafından vakfın zarara uğratıldığını, aile üyeleri ve yakın çevresine çıkar sağlandığını, sahte imzalar kullanıldığını, vakıfta üye kayıt defteri bulunmadığını vurgulayan Yılmaz, "Ayhan Alişan ve Yönetim Kurulu'nun kuruduğu bu saltanat daha ne kadar devam edecek. Görevi ve güveni kötüye kullanmanın yanında yaptığı yolsuzluklarda müfettiş raporları ile tescil edilen bu yönetimi kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Her ay maaşımızdan kesilerek gönderilen aidatlarımız ile neler yaptığı, vakfı nasıl zarara uğrattığı raporlarda açık ve seçik olarak anlatılmıştır." diye konuştu.