Kum Heykel Festivali Mısır'da düzenlenecek

Antalya'da 150 bin ziyaretçiye ulaşan Kum Heykel Festivali'ne Mısır talip oldu.

Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali Sergisi gelecek yı

Antalya'da 150 bin ziyaretçiye ulaşan Kum Heykel Festivali'ne Mısır talip oldu.

Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali Sergisi gelecek yıldan itibaren Antalya'nın yanı sıra Mısır'da da düzenlenecek. Antalya'daki organizasyonu düzenleyen Global Design Art Works Yetkilisi Cem Karaca, "Mısır'da çok sayıda turistik tesis, AVM ve benzeri yatırımları olan uluslararası bir firmadan kısa süre önce teklif aldık. Antalya'da düzenlenen kum heykel sergisinin ulaştığı ziyaretçi sayısının yanı sıra uluslararası medyada geniş biçimde yer almasından etkilenen grup yöneticileri benzer bir etkinliği Mısır'ın önemli turizm merkezlerinden olan Hurgada'da da düzenleme isteklerini dile getirdi."dedi.

Mısır'da düzenlenecek sergide kullanılacak kum miktarının, alanın, heykel ve sanatçı sayısının dünyanın sayılı kum heykel etkinlikleri arasında yer alacağını belirten Karaca, "Bu yenilikçi ve çarpıcı sanat dalı her kesime ve yaşa hitap etmesinden ötürü düzenlendiği bölgeye ciddi bir hareketlilik kazandırıyor. Aynı ilgi medya tarafından da gösteriliyor. Öyle ki Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da desteğiyle Antalya'da düzenlediğimiz etkinliğe Japonya'dan, Kanada'ya, Avustralya'dan, Rusya'ya kadar birçok ülke basın kuruluşu tarafından haberlerine yer verilmesi bunun en açık göstergesi." diye konuştu.

SIRADA YUNANİSTAN VAR

Mısır'ın yanı sıra birçok ülkeden gelen işbirliği tekliflerini de incelediklerini ifade eden Karaca şöyle devam etti: "Yunanistan'dan bile teklif geldi. Şu anda değerlendiriyoruz. Mısır'ın ardından Yunanistan'a da kum heykel etkinliğini taşımak istiyoruz. Bir Türk kuruluşu olarak böyle organizasyonların altına imza atmak bizim için gurur kaynağı. Türkiye'nin adını kültür-sanat etkinlikleri ile yükseltiyoruz. Bundan daha önemli ne olabilir?"

Karaca, gelecek yıl düzenlenecek olan 6.Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'nin temasının 'Unutulmayan Filmler' olarak belirlendiğini de sözlerine ekledi.

KUM HEYKEL FESTİVALİ NEDİR?

Her şeyin geçiciliğini ve bir gün yok olacağı görüşünden hareketle son 10 yılda dünyada alternatif bir sanat dalı olarak ortaya çıkan Kum Heykel Sanatı, her yaş gurubu ve kesime hitap etmesi ile önemli oranda ilgi çekiyor. Sadece su ve kum kullanılarak yapılan ve boyutları 10-15 metreye ulaşan devasa heykeller ziyaretçileri adeta büyülüyor. Dünyada bu sanat dalı ile uğraşan 300 kadar heykeltıraş bulunuyor. Her yıl Amerika'dan, Japonya'ya, Çin'den Portekiz'e kadar dünyanın birçok ülkesinde irili ufaklı onlarca kum heykel etkinliği düzenleniyor. Antalya'da düzenlenen kum heykel etkinliği ise kullanılan kum miktarı (7 bin 500 ton=300 kamyon), katılan sanatçı sayısı (12 ülkeden 32 heykeltıraş), alan genişliği ve yapılan heykel sayısı ve boyutları (100'ü aşkın) bakımından dünyanın en büyük kum heykel etkinlikleri arasında yer alıyor.