Tavas Kaymakamı Gürel Kızılcabölük'te İncelemelerde Bulundu

Denizli'nin Tavas İlçesine yeni atanan Kaymakam Muhittin Gürel Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu'yu makamında ziyaret etti.

Tavas Kaymakamı Gürel Kızılcabölük'te İncelemelerde Bulundu
Kızılcabölük'te incelemelerde bulunan Kaymakam Muhittin Gürel, Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu'dan beldeyle ilgili bilgiler aldı. Kızılcabölük'ün tarihi, sosyal ve kültürel yaşamı ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Uslu, Kızılcabölük'ün doğanın, tarihin, kültür ve sanatın tekstil ile buluştuğu noktada olduğunu söyledi. Kızılcabölük ile ilgili projelerden ve yapılan çalışmalardan bahseden Uslu, gelecek kuşaklara daha iyi bir belde bırakmak için uğraştıklarını söyledi.
Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel ise, Kızılcabölük el dokumalarının yapıldığı atölyeleri gezdi. Bölgenin ve Türkiye'nin önemli tapınaklarından olan Heraklie Hieronu'nda da incelemeler yapan Gürel, Kızılcabölük Müzesini de gezdi. Kızılcabölük'ten ayrılırken, beldeyle ilgili projelerde her zaman yardımcı olacağını ifade eden Muhittin Gürel, "Heraklie Hieronu'nun en kısa zamanda ziyarete açılması bölge turizmine ve ekonomisine katkıda bulunur. Özellikle Kızılcabölük el dokuma kültürünün ve geleneğinin korunması ve tanıtılması konusu üzerinde çalışmaların yoğunlaşması gerekiyor" dedi.