Polis Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim öğretim başladı
Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu'nda 2010-2011 eğitim ve öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.
Okulda düzenlenen törende konuşan Okul Müdürü Cu
Okulda düzenlenen törende konuşan Okul Müdürü Cumali Aslancan, Polis Meslek Yüksek Okullarına 100 binden fazla başvuru yapıldığını ifade etti. Aslancan, "Polis Meslek Yüksek Okullarımızda 2001 yılında yapılan polis eğitim reformunun bir bileşeni olarak yaşam boyu öğrenme ve bilgiye ulaşma yollarının öğretilmesi esas alınmıştır. Öğrenen merkezli ve yetişkin eğitim ilkelerini benimseyen polis eğitim sistemi, teşkilatımızın ihtiyacı olan yeni polis adaylarımıza yeni yetenekler kazandıran ve toplumun beklentilerini karşılayan bir sürece girmiştir. Buradaki öğrencilerimiz 100 binden fazla aday arasından seçilmiş milletimizin birer emanetidirler." dedi.
Kamu Güvenliği Müsteşarlığı Dış İlişkiler Daire Başkanı Doç.Dr.Mehmet Özcan da yaptığı konuşmada polis halkla ilişkiler konusu üzerinde durdu ve polislerin bu konuya dikkat etmelerini istedi. Halkla ilişkilerin şirinlik yapılarak sağlanamayacağını belirten Doç. Dr. Özcan "Şirinlik yaparak polis halk ilişkisi sağlanamaz. Bu ilişki halkın ihtiyaçları sağlanarak kurulabilir. Polisten ürken halk, onu sevmez. Polislik mesleği bir güç değil bir hizmettir. Bunu halka da anlatmamız gerekir. Polis ihtiyaç olduğunda mesleğini icra eder." ifadelerini kullandı.
Siirt Vali Vekili Orhan Burhan törende yaptığı konuşmada, en iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirterek öğrencilere nasıl davranmaları gerektiğini belirtti. Burhan şöyle konuştu: "Günümüzde en büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. İnsana yapılan yatırım en uzun en zahmetli, ama en sağlıklı yatırımdır. Bu ilkeden hareketle, burada çağdaş normlara sahip insan haklarına saygılı polisler yetiştiriyoruz. Unutmayalım ki vatandaş devleti polisin şahsında görüyor. Polis devletin vitrinidir."
Törende daha sonra gönderilen kutlama mesajları okundu ve okulu tanıtıcı bir slayt gösterisi izlendi. Polis Akademisi öğretim üyesi Prof. Dr. Turgut Göksü ilk dersi panik konusunda verdi. Prof. Dr. Göksü, yönetici konumundaki kişilerin panik haline kapılmaları halinde toplumsal tehlikeler meydana getirdiğini vurguladı. Liderliğin en önemli vasıflarından birinin panik yapmamak olduğuna dikkat çeken Göksü, "Bunun için tecrübe şarttır. Tecrübenin ardından tatbikatlar yapılmalıdır. Paniğin yaşanmaması için önceden toplum ve ilgili kurumlar bilgilendirilmelidir." dedi.