Anadolu Üniversitesi'nde Yeni Akademik Yıl Başladı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ) yeni akademik yıl, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın da katıldığı törenle başladı.

AÜ Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu'ndaki törenin açılış konuşmasını yapan AÜ Rektörü Davut Aydın, ocak ayında göreve geldiklerini hatırlatarak, "O zaman AÜ'nün Avrupa ile ilgili pek bir projesi yoktu. Biz iş başına geldikten sonra başta Azerbaycan olmak üzere birçok ülke üniversiteleri ile çalışmalar yapmak için anlaştık. Üniversitemizin planlarını senato üyelerimiz ile toplanarak yapıyoruz. Açık öğretim kitaplarını yeniden basıyoruz. AÖF artık yeni eğitim sistemi ile Türkiye'nin okulu
olacak. AÖF'ye yeni bir eğitim sistemi kazandırıyoruz. Bize desteklerini esirgemeyen, bu yolda bize yardım eden herkese çok teşekkür ederim'' dedi.
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü İbrahim Şahin de AÜ'ye ilk defa geldiğini belirterek, "Bu kadar geniş kapsamlı gelişmiş bir üniversite beklemiyordum. Yeni kurulacak olan bir kanalımız var. Bu kanal eğitim kanalı olacak. AÜ ile yaptığımız anlaşma ile bu kanal günde 24 saat eğitim programları yayınlanacak. Bu 24 saatin 12 saati AÜ'ye ait olacak. Bu saat içinde AÖF derslerinin kurslarını canlı olarak da yayınlama imkanımız olacak. Bu şekilde en iyi hizmeti vermek için ne gerekiyorsa
yapacağız. AÜ için bundan sonra ne gerekiyorsa bunu üstlenmeye hazır olduğumuzu buradan söylemek istiyorum'' şeklinde konuştu.
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç da AÜ'ye ilk geldiğinde 18 yaşında olduğunu anlatarak, "Tam üstünden 42 yıl geçmiş. İlk geldiğim gün nasıl heyecanlıysam o heyecanı bugün de hissettim. Bugün burada olmaktan son derece mutluyum. Baba evine 42 yıl sonra geldiğimde o zamanlar aynı şartlarda okuduğum arkadaşım Prof Dr. Davut Aydın'ı, o zaman üniversitemizde doçent doktor olarak görev yapan Yılmaz Büyükerşen hocam ile üniversite kurucumuz değerli hocamız Prof. Dr. Orhan Oğuz'u görmekten onur duydum. Biz
o zamanlar arkadaşlarımızla kavga ederek bir şeyleri başarmak için çalışıyorduk. Şimdi sizlere baktığımda, kardeşlik kokan bir ortamda eğitim görmenizden çok mutlu oluyorum'' ifadelerini kullandı.
Törenin ardından kampüste Başkan Büyükerşen'in adının verildiği kütüphanenin açılışı yapıldı. Açılışa Anayasa Mahkamesi Başkanı Haşim Kılıç, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Murat Mercan, Nedim Öztürk, Vali Mehmet Kılıçlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Anadolu Üniversitesi kurucu üyelerinden Prof. Dr. Orhan Oğuz, akademik personel ve davetliler katıldı.