Simav Belediyesi Çocukları Kukla İle Buluşturdu

Türkiye'de ilçe belediyeler bazında ilk " Kukla Tiyatrosu " Kütahya Simav'da oluşturuldu

Türkiye'de ilçe belediyeler bazında ilk " Kukla Tiyatrosu " Kütahya Simav'da oluşturuldu. Eğitime destek kapsamında Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde oluşan 4 kişilik profesyonel ekipte Kültür ve Turizm Bakanlığı sanat yönetmenlerinden Engin Tansı da görev aldı.
18 Ekim 2010'da göreve başlayan ekip okullara giderek çocukları kuklalarla buluşturmaya başladı. Simav Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Teneke, çocukların kuklalara gösterdiği yoğun ilgiden memnun kaldıklarını söyledi.
Kuklalar aracılığı ile öğrencilerin zihinsel ve psikolojik gelişimlerine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Mustafa Teneke, gösterime başladıkları 18 Ekim 2010 tarihinden bu yana Osmanbey, Atatürk, Beyce, Çitgöl, Yeşilköy, Yusuf Koyuncuoğlu, Demirciköy, Fatih, Esenevler İMKB, Gülizar Eren ilköğretim okulları ile Hüma Hatun Anaokuluna giderek sundukları gösterilerden yaklaşık 4 bin civarında öğrencinin yararlandığını söyledi.
Kukla gösterilerine yıl içerisinde aralıksız devam ederek eğitim alan yaklaşık 11 bin dolayındaki ilköğretim öğrencisine ulaşmak istediklerini vurgulayan Mustafa Teneke," Simav Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında kukla tiyatrosu haricinde başka girişimlerimizde olacak. Amacımız belediye olarak eğitime katkı sağlamak" şeklinde konuştu.
Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, kukla gösterilerinden memnun kalan çocuklarla ailelerin kendisini telefonla arayarak teşekkür ettiklerini söyledi. Kasım Karahan," Çocuklarımıza desteğimiz değişik alanlarda devam edecek" diye konuştu.