Özbekistan futbol ligi bugün oynanan derbiyle sona erdi

Özbekistan Oliy (yüksek) Ligi 2010 futbol sezonu bugün oynanan ezeli iki rakip Pahtakor-Bunyodkor derbisiyle sona erdi. Ligin son derbisini Asya U16 Ş

Özbekistan Oliy (yüksek) Ligi 2010 futbol sezonu bugün oynanan ezeli iki rakip Pahtakor-Bunyodkor derbisiyle sona erdi. Ligin son derbisini Asya U16 Şampiyonası için Taşkent'te bulunan Kuveytli hakem yönetti.

Bu yıl 14 takıma düşürülen Özbekistan Oliy Ligi Mart 2010'da başlamıştı. Ligin son karşılaşmaları bugün yapıldı. Sezonun finalinde, bir hafta önce şampiyonluğunu ilan eden Bunyodkor ve onun en yakın takipçisi Pahtakor karşı karşıya geldi. Uzun bir aradan sonra ilk defa yabancı bir hakemin görev aldığı derbi karşılaşma golsüz sona erdi. Hakemin ikinci yarıdaki son düdüğüyle Özbekistan 2010 futbol sezonu da sona ermiş oldu.

Bir hafta önce şampiyonluğunu ilan eden Bunyodkor, bu skorla ligi 65 puanla kapatırken en yakın takipçisi Pahtakor ise 57 puanda kaldı.

Karşılaşma sonrasında iki takım kaptanı sezon başında göndere çekilen lig bayrağını çalınan Özbekistan mili marşı eşliğinde indirdi. Ve böylece Özbekistan 2010 Oliy Ligi futbol sezonu resmen sona ermiş oldu.

Özbekistan Oliy Ligi 2011 sezonu mart ayında başlayacak.

Bu arada son maçında Semerkand Dinamo ile 1-1- berabere kalarak ligi 13 puanla son sırada tamamlayan Harezm ve son maçında Fergana'nın Neftçi takımına 2-1 yenilen Taşkent'in Lokomatif takımları Oliy Lige veda etmiş oldu.